Warriors Orochi 2 inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

17 Ekim 2014 Cuma

Warriors Orochi 2 inceleme (ps2 nostalji)



Diğer yazılarımızda ’da önem verip oyunlarını yazdığımız koei firmasının 2008 yılında piyasaya sürdüğü warriors orochi oyununu inceleyeceğiz. İlk oyunumuzun yazısını okuyanlar bilir, samurayların ve çinli savaşçıların karşısına orochi adında ok güçlü bir düşman çıkıyordu. İkinci oyunumuzda ise ilk oyunun ancak sonunda alabildiğimiz, orochi’yi ve savaşçılarını yeni eklenen senaryoyla beraber oynayabiliyoruz.

 Ayrıca yeni karakterlerde eklenmiş oyunumuza s.w 2 xtreme legends’ da olan bazı karakterler ve çinle japon tarihinde adı geçen savaşçılar bulunmakta, örnek: tai gong wang, sun wukong(maymun kral) , yoshitsune minamoto, kraliçe himiko gibi. Fakat karakterler senaryolarda oynadıkça açılıyor. Yine ilk oyundaki gibi level atlama sistemi var, free modda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Yeni eklenen modlardan biri ise dream mode (hayal modu) burada belli turlarda özel hazırlanmış takımlarla oynayabiliyoruz. Diğer yeni modlardan biri ise versus mod(kaşı karşıya) burada arkadaşlarımızla sanki karşılıklı dövüş oyunu oynuyormuş gibi istediğiniz takımı kurup kapışabiliyorsunuz, birde survival mod var karakterinizi seçip gidebildiğiniz yere kadar gitmeye çalışıyorsunuz.

 Yine ilk oyunda olan abilities(yetenekler) karakterlerimize kullanabiliyoruz, eğer level’i düşük karakteriniz varsa chracter growth’tan turlarda aldığımız puanlarla istediğiniz kişiye level atlatabilirsiniz. Silahlar yine aynı, zorluk seviyesi yüksek olan turlarda hard’da (zorda) oynamanız yeterli, bu sayede üçüncü ve dördüncü silahları bulabilirsiniz, ama hemen oynamayın karakterlerinizi biraz level atlatıp güçlendirdikten sonra oynayın derim.

İkinci oyunda silahlara yeni eklentiler yapmışlar ilk oyundaki sekiz boşluk haricinde birde üstte üç boşluk var, bu boşlukları turlarda bulacağınız treasurelar’la(hazinelerle) ve silah için kullanabildiğimiz yeteneklerle birleştirerek oluşturabiliyoruz, tresure’ları bulmak kolay değil zira gallery modda treasure guide(hazine rehberi) girdiğinizde size hangi turda olduğunu ve görevinizi yazıyor, daha sonra weapon upgrade’den (silah geliştirme) silahınıza takabiliyorsunuz.

Yeni yeteneklere örnek vermek gerekirse, allmight, önceki oyundada olan üçlü çekme gibi, bu yetenek olan karakterle l2 ve r2 tuşlarına aynı anda bastığınızda true musou çekebilirsiniz. Önce birinci karakter hareketini yapıyor, sonra ikinci peşine üçüncü karakterimiz ve devamında ise üç karakter birlikte saldırılarını yapıyorlar, tabii bunun gibi çok yetenek var ama hepsini yazamam, siz artık oynayarak görebilirsiniz.

Yine önceki oyundaki gibi karakterlerin resimlerini açıp bakabiliyoruz, bütün yetenekleri bulduğumuzda bir resim, proficiency’i yirmi yaptığımızda ikinci resim yine proficiency otuz olduğunda ise son resimler açılıyor. Weapons’dan karakterlerin bütün silahlarına bakabiliyoruz, movies’den oyun içi videoları izleyebilirsiniz.

Ayrıca ilk oyundakine yeni eklenen turlarda mevcut. Sonuç olarak ilk oyundan pek farkı yok grafiklerin, hikâye ise daha derin derinleşerek ilginç bir hal alıyor. Müzik ve sesler yine başarılı bence yine ilk oyundaki gibi çevre modellemeleri kötü, karakter modellemeleri ise iyi, oynanabilirlik ilk oyundakiyle yine aynı kısacası yeni karakterlerle, sahalarla birkaç değişik mod ve küçük ayrıntılarla beraber warriors orochi 2’den sıkılmayacaksınız bence, ilkini oynadıysanız zaten büyük bir zevkle bu oyunuda oynayacaksınız, iyi oyunlar.   






             


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!