Shank inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

18 Ekim 2014 Cumartesi

Shank inceleme



Hepimiz Vurdulu kırdılı oyunlara bayılırız, sıkıcı oyunları zaten kim oynamak ister ki? Popülaritesi yüksek ve aksiyon içeren yapımlar hep baş tacımız olmuşlardır. Bugün inceleyeceğimiz Shank’da aslında bu tabirlere uymakta, yani aksiyonu bol, vurdulu, kırdılı lakin popülaritesi çok fazla olmayan oyunlardan biri. Tür olarak platform, aksiyon diyebiliriz, bizim eskiden atari salonlarında oynadığımız ve yandan göstermeli dediğimiz oyunlardan,  bir nevi arcade yani.

 Hikâyesi ise kısaca şöyle; shank bir kasabaya intikam almak için gider, sebebi ise butcher (kasap) adındaki mafya aynı zamanda güreşçi olan izbandutun karısını kaçırması, kaçırmasının sebebini de anlamadım arkadaşlar herhalde alacak verecekten dolayı olduğunu düşünüyorum ve ya başka sebepten ötürü artık her ne ise, oyunumuzda değişik silahlar kullanarak combolar yapabiliyoruz. Tabanca, bıçak, hızar, pompalı, pala, samuray kılıcı, zincir vb. silahlar kullanabiliyoruz.

Oyunda geliştirmeler filan yok arkadaşlar sadece extra kostüm filan açabiliyorsunuz. Oyun zorluğuna biraz değinmek istiyorum ne yazık ki kolay mod yok, normal ve zor ’da oynayabiliyoruz. Buda oyunda bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor bazı bölümler gerçekten çok sıkıcı, öldüğümüz yerden değil bayağı bir geriden başlatıyor.

Shank grafik bakımından çok kaliteli diyebiliriz, çizimler çok kaliteli adeta yetişkin çizgi romanları gibi, her ne kadar üç boyutlu olmasa da iki buçuk boyutlu diyebiliriz. Hikâye ise tipik intikam alma senaryosu diyebiliriz, karısı kaçırılan shank intikam alır filan bu arada herkese dünyanın kaç bucak olduğunu gösterir. Siz misiniz karımı kaçıran der (benim uydurmam)herkesi paramparça eder.

Aklıma direk quantine tarantino filmleri geldi,  asma, kesme, parçalama, intikam alın size bir nevi kill bill. Müzik ve sesler fena değil, karakter ve arka plan görüntüleri muazzam olmuş, yapay zekâ sizi bayağı zorlayacak şekilde tasarlanmış zorluk derecesinin de etkisi var tabii. Oynanabilirliğin zor olduğunu yazımın başlarında bahsetmiştim, çeşitlilik ise pek yok demiştim umarım bundan sonraki oyunlarda daha fazla extra içerikler ve çeşitlilik olur, iyi oyunlar.    











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!