Prototype inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

12 Ekim 2014 Pazar

Prototype inceleme (pc nostalji)



Bana daha çok süper kahramanları anımsatan bir oyun gibi geldi prototype oynayanlar dikkat etti mi bilmiyorum çünkü bazı çatılarda dc comics yazısı var, reklam mı yoksa öylesine konmuş bilmiyorum, her neyse biz hemen oyunumuza hikâyesiyle giriş yapalım, yönettiğimiz karakterle başlayalım adı alex mercer yapılan bir deney sonucunda karakterimizin süper güçleri olur lakin bu deneyler sırasında salgın ortaya çıkar ve insanlara bulaşır ve kısa zamanda her yere yayılır.

 Bu oyunda’ da resident evil’ daki gibi gizli bir şirket olan umbrella benzeri bir şirket var adı gentek gizli deneyler üzerine çalışıyorlar yani bu şirket saman altından su yürütenlerden, karakterimizle olan bağlantısı ise deneyi üzerinde yapanlar olması, alex’in birçok gücü var saymakla bitiremeyeceğimiz kadar biraz örnek vermek gerekirse whipfist, musclemass, claws, hammerfist, blade, thermal vision, infected vision, shield, armor ve kılık değiştirme say say bitmiyor arkadaşlar bazen yeteneklerin ne işe yaradığını bile unutuyorsunuz. Ben oynayalı epey zaman oldu arkadaşlar ama hatırladığım kadarıyla bir dünya geliştirmede oyunumuzda mevcut oyun içinde menüye girdiğimizde bunları görebilirsiniz, hepsini açmak içinse puanlara ihtiyacınız var bunlarıda devamlı oynayarak elde edebilirsiniz. Yine oyunumuzda bir dünya yan görev var challenge misali birde araç kullanımı var her ne kadar kısıtlı olsada özellikle tank ve helikopterle oynamak gerçekten harika.

Yazımın başında süper kahraman dedim evet böyle dememin en büyük sebeplerimden biride oyunumuzun hikayesinin new York’ta geçiyor olması hepimiz biliriz’ ki süper kahramanlar genelde new york’ta yaşarlar mesela örümcek adam he bu arada örümcek adam demişken oynanışın özgürlüğü bütün new yorkda’ki binalara çıkabilmemiz istediğimiz yerden atlayıp zıplaya bilmemiz örümcek adamı hatırlattı. Ayrıca karakterimiz alexin inanılmaz güçleri olduğundan daha önce bahsetmiştim, mesela pençelerini çıkartıp wolverine gibi düşmanları bertaraf edebiliyorsunuz, zaten karakterimiz ölümsüz gibi bir şey sağlık durumu ise öldürdüklerinizden çıkan kırmızı küre gibi şeyleri alarak çoğaltabiliyorsunuz bunun yanı sıra yakaladığınız kişilerin canını emerek yani absorbe ederek sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

 Birde bazı araçları parçalayıp boks eldiveni yapabiliyorsunuz, burada ’da bir başka süper kahraman hulk aklıma geldi. Karakterimizin içindeki acayip sıvı gibi şeyde yine örümcek adamda ’ki venom’un simbiot gücüne benzemiyor mu? Bunlara benzer birçok yetenek daha var belki birçoğu başka süper kahraman güçleriyle bağdaştırılabilir. Karakterimizin kılık değiştirme gücü sayesinde askerlerden kaçabiliyoruz ve bazı görevleri daha rahat şekilde tamamlayabiliyoruz.

 Sol alt köşedeki bara dikkat edin kırmızı yanıp sönüyorsa hemen kaçın ve kılık değiştirin biraz bekleyin, bar sarıya döndüğünde artık rahat bir nefes alabilirsiniz zira helikopterler ve tanklar sizi devamlı takip ediyorlar. Neyse anlat anlat bitmez prototype zira bütün oyunla ilgili detaylara girmeye kalksam sayfalarca sürer oynayanlar bilirler. Sonuç olarak grafik bakımından çok başarılı bir oyun değil yılına göre bile olsa zira 2009 yılında çok daha kaliteli grafiklere sahip oyunlar biliyoruz.

Hikâye fena değil önceden ‘de söylediğim gibi süper kahraman senaryosu gibi bir şey, müzik ve sesler fena değil, çevre, karakter modellemeleri olmamış, hasar modellemeleri biraz iyi, yapay zekâ iyi düşmanlar yakanızdan öyle pek kolay düşmüyorlar. Oynanabilirlik ise pek kolay değil hele bazı görevler var saç baş yoldurur, lakin geliştirmeler yaptıkça ve eliniz alıştıkça zamanla ustalaşıyorsunuz. Çeşitlilik ise bence harika bir dünya görev, yan görev, geliştirmeler, serbest oynanış ve araç kullanımı var daha ne olsun. Evet, Prototype özgür oynanışı ve birçok geliştirme içeriğiyle bize çok şeyler verdi, ama kusursuz mu tabii ki değil birçok eksiği var. Yinede oynamayanlara eskide olsa tavsiye ederim iyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!