Commandos 2 Men of Courage inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

13 Ekim 2014 Pazartesi

Commandos 2 Men of Courage inceleme (ps2 nostalji)



Eidos firmasının dağıtımcılığını üstlendiği pyro studios’un geliştirdiği 2002 yılında piyasaya çıkan commandos 2 men of courage oyununu inceleyeceğiz. Commandos 2 tür olarak strateji, taktik ve aksiyondan oluşan bir oyun diyebiliriz. Oyunumuzun konusu şöyle 2. Dünya savaşında özel tim olan komandolarla size verilen gizli görevleri yerine getiriyorsunuz.

 Değişik yeteneklere sahip sekiz farklı karakterimiz var, her birinin kendine göre yeteneği var, örneğin: green beret( yeşil bereli) ekibin en iri yarı ve çatışma uzmanı diyebiliriz. Duke, sniper (keskin nişancı) adından da anlaşılacağı üzere tüfeğiyle uzaktan işi bitirebiliyorsunuz. Spooky, spy (ajan) kılık değiştirme uzmanı diyebiliriz. İyi Almancasıyla düşmanın arasına sızabiliyoruz. Fins, sat komandosu, dalgıç ekipmanlarıyla bazı görevlerde çok işinize yarayabiliyor,

ayrıca bıçak fırlatma uzmanı. inferno, grenadier (bombacı) ekibimizin bomba uzmanı, tread, bubi tuzağı uzmanı ve de kimyasal, biyolojik silahlar kullanabiliyor. Zehirli gaz gibi, lupin, steal(hırsız) ekibimizin en ufak tefek ama bir o kadar da hızlı adamı diyebiliriz, tırmanma ve kilit açma özel yetenekleri arasında. Natasha, ekibimizin tek bayan elemanı, spooky gibi kılık değiştirme uzmanı, ayrıca keskin nişancı birde ekibimizde sevimli bir köpeğimiz var onada değinmeden geçemeyeceğim adı whiskey düşmanın havlayarak dikkatini çekmesini sağlayabilirsiniz. İşte bu komandolarımızla değişik turlarda bize verilenlerle oynayabiliyoruz.

Oyunumuza tutorial (eğitim) moda girerek kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim zira turlar o kadar basit değil zaten turlara girdiğinizde iki tana training (eğitim) turu oynadıktan sonra esas oyuna başlayabiliyorsunuz. Ama yine de öğrenemeyebilirsiniz, çünkü ilk turdan sıkı tutmuşlar yoksa bana mı öyle geldi bilmiyorum, lakin zordan kolaya doğru gidiyor turlar sanki turları oynadıkça alışırsınız. Turlarda select tuşuna bastığınızda notebook’ a girip r1 tuşuna basarak da oyunla ilgili bilgiler edinebilirsiniz.

Yine notebook’dan objective’e gelip bastığınızda yerinizi görebilirsiniz ve de geri gelip goalpath(gidiş yolu) girdiğinizde otomatikman okla yönlendiriliyorsunuz, ayrıca yine select menüsünde olan albümdeki yapboz parçaları gibi oluşan fotoğrafı tamamladığınızda o tura ait bonus mission’u açabiliyorsunuz. Parçalar ise genellikle dolaplarda ve masalarda oluyor, benden size bir ipucu bonus görevleri oynayıp geçtiğinizde ise madalya kazanıyorsunuz. Dokuz tane bonus görev var bunuda hatırlatayım.

Commandos 2 grafik bakımından oldukça etkileyici bir oyun hikâyesi ise oldukça zevkli diyebilirim. Müzik ve sesler harikulade, çevre ve karakter modellemeleri gerçekten çok iyi, oynanabilirlik ise hemen oyunu öğrenemeyebilirsiniz, önceden de dediğim gibi bence zordan kolaya giden bir oyun commandos 2 ayrıca istediğimiz yerde save yapabiliyor olmamız işimizi kolaylaştırıyor ve ölen karakterlerimizi kolay şekilde geride getirebiliyoruz.

Oyunun kamera açıları da çok hoşuma gitti. Eğer sabrın sonu selamettir deyip dayanırsanız emin olun emin olun çok eğleneceksiniz. Çeşitlilik ise fena değil değişik araçlar ve silahlar kullanabiliyoruz, ayrıca bazı turlarda müttefik askerlerinden destek alabiliyoruz. Evet commandos 2 size belki başta zor gelebilir ama biraz gayret eder ve hemen yılmazsanız emin olun ki unutamayacağınız oyunlardan biri olacaktır, iyi oyunlar. 


 








0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!