Medal of Honor 2010 inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

10 Ekim 2014 Cuma

Medal of Honor 2010 inceleme (pc nostalji)



Hep ikinci dünya savaşları oyunlarıyla hatırladığımız fps türüne ayrı bir ahenk katan electronic arts’ın vazgeçemediği oyunlardan biri olan ve artık bundan sonra modern oyunları çıkacak olan(gözüken o) 2010 yılında piyasaya sürülen medal of honor oyunu aksiyonu bol çatışmanın neredeyse eksik olmadığı bir yapım bizleri bekliyor.

Oyunumuzun incelemesine Hikayemizle başlayacak olursak özel bir Amerikan timi Afganistan’a Taliban’ın terörist grubunu yok etmek için görevlendirilirler, fakat bu o kadar kolay değildir. Zaten ilk turdan düşmanların ne kadar ciddi olduklarını anlayacaksınız. Oyunumuzda genelde uzun on tur bulunmakta ilk başta kolay gibi görünse’ de sonlara doğru bayağı zorlu atraksiyonu bol turlar sizi beklemekte zira teröristler bir türlü bitmiyor tam bitti oh gidelim dediğiniz anda ağır makineli atışıyla karşılaşıyorsunuz, ayrıca bütün teröristler ’de maşallah keskin nişancılar attığını indiriyorlar, adeta sineği gözünden vuruyorlar size tavsiyem devamlı siper alarak oynayın yoksa nalları dikersiniz.

Yanınızda ekibinizden askerler oluyor bazen bir kişi bazen üç kişi tura göre değişiyor ama size pek yardımlarının dokunduğunu söyleyemeyeceğim, merminiz bittiğinde adamlarınızdan isteyebiliyorsunuz fakat her zaman vermiyorlar, genelde üç silah taşıyabiliyorsunuz turlardaki düşmanlarınızın silahlarını da isterseniz kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra hava desteği, bombardıman ve top atışı tarzı yardımlar kullanabiliyorsunuz.

Yine silahlara biraz değinecek olursak turlarda size ne verilirse o silahlarla oynuyorsunuz, tura girmeden kendiniz seçemiyorsunuz herhangi bir geliştirme filan yok, bunun yanı sıra araç kullanımı da mevcut atv, helikopter gibi araçlar kullanabiliyoruz. Grafik bakımından kaliteli diyebiliriz, senaryo ise çok aşina olduğumuz Amerikan askerlerinin kahramanlık hikayesini konu alıyor diyebiliriz, taliban’ı bir grup asker yok edecek.

Müzikler ve sesler fena değil hasar modellemeleri ufak tefek parçalanmalardan ileri gitmiyor, çevre silah ve karakter modellemeleri iyi yapay zekâ ise pekiyi olduğunu söyleyemeyiz aslında düşmanın ki bayağı iyi el bombasını devamlı atıyorlar ortalıkta sap gibi gezinirseniz hemen indiriyorlar bizim askerler ise pek suya sabuna ellerini sürmüyorlar, hadi sen hallet vur filan diyorlar ve öylece bekliyorlar ara sıra bir kaç adam indiriyorlar o kadar.

Oynanabilirlik ise yazımın başında ‘da yazdığım gibi ilk başta kolay gibi fakat daha sonraki turlarda hiç affetmiyorlar. Çeşitlilik ise fena değil bazı araçlar ve değişik destek saldırıları kullanabiliyoruz ama çok fazla değil daha çeşitli araçlar ve destekler olabilirdi. Sonuç olarak medal of honor oynamaya değer, bazen saç baş yoldursa’ da bize gına getirse’ de görmeden edemeyeceğimiz oyunlar arasında yer alıyor iyi oyunlar.










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!