Lost Planet Extreme Condition inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

9 Ekim 2014 Perşembe

Lost Planet Extreme Condition inceleme (pc nostalji)



Capcom’un kaliteli yapımlarından biri olan lost planet gerek hikayesiyle gerek oynanış ve içeriğiyle adından sıkça söz ettirmiş bir oyun, her ne kadar eski bir oyun olsa da nostalji olarak inceleme daha doğrusu hatırlatma gereği duydum 3. Oyununun çıkalı fazla olmadı biliyorum ama ilk oyunun gerekli ilgiyi gördüğünü sanmıyorum.

 hemen hikayemizle başlayalım yıl olmuş bilmem kaç insanlık zor durumdadır yaşam kaynakları barınacak gezegen filan kalmamıştır cart curt, daha sonra yeni gezegenler keşfedip oralarda yaşam kaynakları bulup koloniler kurup insanoğlunun soyunu devam ettirmesini sağlamak, ama bu o kadar kolay değil zira akrid denilen yaratıklarla savaşmak zorundasınız ayrıca snow pirates(kar korsanları) her yerde karşınıza çıkıp başınıza bela olabiliyorlar. Sizin ise yaratıklarla savaşmak için silahlarınız sadece elinizdeki değil ayrıca vitual süit denilen hızlı, güçlü ve değişik silahlar monte edebildiğiniz robotlar’da kullanabiliyorsunuz.

Bizim yönettiğimiz karakterimiz wayne’de bu robotların pilotu aslında, hatta babası da pilot yani wayne bir nevi baba mesleğini devam ettiriyor desek yanlış olmaz herhalde neyse wayne’in babası bir yaratık istilası sırasında en güçlü yaratıklardan biri olan green eye tarafından öldürülür bizim wayne ise paçayı zor kurtarır ve intikam almak için ant içer ve oyunumuza böyle güzel ve dramatik bir başlangıç yapmış oluyoruz.

 Oyunumuzda çok çeşitli silahlar ve geliştirmeler yok daha doğrusu hiç geliştirme yok yine çok çeşitli olmayan hepsi birbirine benzeyen vitual süitler kullanabiliyoruz. Birde çıkmak istediğiniz yüksek yerlere veya tepelere kanca türü bir şey fırlatarak çıkabiliyoruz. Her turun sonunda dev boss yaratıklarla savaşıyoruz birde termal enerji denilen yaratıklardan çıkan bir çeşit sıvı gibi bir şey ile sağlığımızı doldurabiliyoruz, termal enerjiniz sakın bitmesin arkadaşlar yoksa tahtalıköyü boylarsınız. Oyunda devamlı termal enerji vericileri yerleştirip aktif hale getiriyoruz. Kar ve buzla kaplı gezegeni bir şekilde yaşanacak hale getirmeye çalışıyoruz.

Grafik bakımından yılına göre mükemmel bir oyun senaryosu ise harika intikam ve yaşama savaşı bir arada, müzik ve sesler fena değil, çevre modellemeleri harika karakter ve yaratık modellemelerimde çok kaliteli olmuş, yapay zekâ fena değil oynanabilirlik çok zor değil eliniz alıştıkça daha rahat oynayacaksınızdır. Çeşitlilik konusunda söyleyebileceğim ise keşke daha çeşitli araçlar ve silahlar olsaydı daha güzel olurdu. Neyse sonuç olarak lost planet oynamaya değer çok kaliteli ve zevkli bir oyun şiddetle tavsiye ederim iyi oyunlar.   











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!