Pankapu ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

5 Ekim 2016 Çarşamba

Pankapu ön inceleme

Şimdiye kadar kaç tane bağımsız stüdyo yapımı incelemesi yaptım sayısını hatırlamıyorum. Yine birçok macera dolu platform oyunlarının incelemelerini yapıp sizlere sundum. İşin zor tarafı ne biliyor musunuz? Ön incelemeler, zira oyunla ilgili pek bilginiz olmuyor eğer oyun devan serisi oyunu ise işiniz biraz daha kolaylaşıyor ama bazı devam serilerinde bile ufak tefek değişiklikler biraz da olsa sizi zorlayabiliyor. Ama çoğu platform oyununda çokta zorlandığımı hatırlamıyorum doğrusu, genelde eski tarz arcade oynanıştan kopmayan hikâye bazlı platform macera oyunları favorimdir diyebilirim. Bugün ön incelemesini yapacağımız oyunda o bahsettiğim arcade tarza sadık eğlenceli bir yapım olan ‘’Pankapu’’.

Aslında bu oyunumuz bir çocuğa anlatılan fantastik bir dünyada geçen masaldan ibaret diyebiliriz. İlk başta elinde kılıcı ve kalkanı olan küçük sevimli bir savaşçıyı yönetiyoruz. İleride iki karakter daha açılacağını tahmin ediyorum, onları da bir şekilde ya değişmeli ya da aynı anda Trine’da olduğu gibi yönlendireceğiz. Oyun çok basit arkadaşlar isterseniz gamepad ile de oynayabilirsiniz. İlerlerken karşınıza çıkan garip yaratıkları yok ederek devam edeceksiniz, aynı zamanda dikenli tuzaklara yakalanmadan atlayıp zıplayıp bir platform oyununda yapmanız gerekenleri yerine getireceksiniz. Oyunda sık sık checkpoint noktaları onun için çok endişelenmeyin zaten demin de söylediğim gibi oyun çok basit.

Oyunu menüde bulunan ve içinde ilerlediğimiz haritadan tutunda bulmamız gereken birçok şeye bakabildiğimiz bir kitap tarzında rehberimiz var. Bu sayede oyunla alakalı birçok bilgi ve içeriğe bakabilme şansı buluyoruz. Yaptığım ön inceleme itibariyle bana eğlenceli böyle Gianna Sisters ve Trine karışımı hem macera hem aksiyonu iç içe yaşayıp oynayabileceğimiz masalsı bir platform oyunu bizleri bekliyor gibi geliyor. İleriki turlarda açılacağını düşündüğüm karakterler ve güçlerle oyun daha da zevkli hale gelecektir diye ümit ediyorum. Şimdilik bu oyunla alakalı aktaracaklarım bu kadar ama ileride oyunu bitirdikten sonra yapacağım tam incelemede detaylı bir şekilde konuşup notunu o zaman veririz. Hepinize iyi oyunlar.


Pankapu Pankapu



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!