Assault Suit Leynos ön inceleme (PC) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

10 Eylül 2016 Cumartesi

Assault Suit Leynos ön inceleme (PC)

Çocukken birçok robotlu çizgi film aslında anime izlemişizdir. Ayrıca bir dünya robotlu oyun da oynamışızdır. Şimdiler de bile Transformers olsun başka başka filmler ve oyunlar izleyip oynamaktayız. Fakat bazı Retro oyun severler o eski arcade robotlu mecha anime oyunlardan bir türlü vaz geçemiyorlar. Bu oyunların ve bazı diğer tarzdaki oyunların yeni versiyonları veya remastered denilen sürümleri piyasaya çıkabiliyor. Bugün de ön incelemesini yapacağımız oyun 90’lı yıllarda sega konsolunda bayağı beğenilmiş ve hala oynanan yenilenmiş haliyle karşımıza çıkan Assault Suit Leynos arkadaşlar.

Oyuna ilk girdiğinizde practice moda girerek oyuna ısınmaya çalışın hangi tuşların ne işe yaradığını öğrenin. Bu arada oyun gamepad ile oynanabiliyor. Akabinde arcade moda girip oyunun senaryolu kısmını oynayabiliyorsunuz. Oyunda robotumuza 6 çeşit silah vs. monte edebiliyoruz, ilk başta çok silah filan açık değil ama oyunu oynadıkça ve yeni turlara geçtikçe muhtemelen yeni ekipmanlar ve silahlar açılacaktır. 6 çeşit robotumuza monte ettiğimiz silahlarımızın kısaca işlevleri ise şöyle. Biri normal lazer silahı gibi bir şey diğeri ise çoğu oyundan bildiğimiz ve kullandığımız pompalı veya bir diğer adı ile shot gun. Bir de bomba tarzı havaya atılan ve epey etkili bir silahımız daha var. Ayrıca koruma amaçlı kullandığımız kalkanımız ve uçmaya yarayan jet motorumuz da var.

Silahlarımızı seçip tura girdikten sonra karşımıza çıkan düşman robotlarını training de öğrendiğimiz gibi yok edebiliyoruz. robotumuzun sağlık barı ise ekranın sol alt köşesinde bulunuyor. Sağlığınız azaldığı zaman tek yapmanız gereken korumak veya geri çekilmek bu sayede hakkınız kendi kendine yenileniyor. Turların sonlarında ise boss niteliğinde devasa boyutlarda robotlarla çarpışıyoruz. Ayrıca silahlarımızın mermisi bitecek filan dert etmeyin zira bittikçe kendi kendine tekrardan mühimmat yükleniyor. Böylece oyunda sıkılmadan rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Ayrıca tur içinde ölseniz bile baştan başlamıyor öldüğünüz yere çok yakın bir yerden başlayarak turu daha çabuk geçmenize olanak sağlıyor.

Sonuç olarak bu oyunla ilgili yaptığım kısa ön inceleme izlenimime dayanarak eğlenceli ve bol aksiyonlu bir mecha anime oyununun bizleri beklediğini söyleyebilirim arkadaşlar. Kaliteli grafiklere sahip side scrolling benim eski tabir ile yandan göstermeli dediğim 2,5 boyutlu kaliteli müzikleri de olan oyunlardan biri olacak gibime geliyor Assault Suıt Leynos. Denemek isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum emin olun ki bu oyundan pişman olmayacaksınız. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.


Assault Suit LeynosAssault Suit Leynos



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!