Batman - The Telltale Series Episode 1 ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

9 Ağustos 2016 Salı

Batman - The Telltale Series Episode 1 ön inceleme

Son yıllarda bölüm bölüm çıkan oyunlara iyice alıştık sanırım. Bize bu uygulamayı aşılayan ve aklımıza ilk gelen stüdyo tabii ki de Telltale games, acaba hangi amaçla oyunları bölüm bölüm yapma kararı aldılar bilinmez ama artık hangi oyunu çıkarırlarsa çıkarsınlar epey yankı getirdiği yadsınamaz bir gerçek oldu. Ben ilk zamanlarda bu episode şeklinde çıkan oyunlara karşıydım ama son zamanlarda sıcak bakmaya başladım. Şöyle ki oyun eğer oyun severleri çok bekletmeden kısa zaman aralıklarında çıkacaksa olur. Fakat bazı bölüm olarak çıkan oyunlar arayı çok uzattılar bu gibi durumlarda hele bir de bölümler kısa ise çatlak sesler çıkmasını engelleyemezsiniz. Mesela Resident Evil Revelations 2 oyunu bölüm bölüm çok ara geçmeden çıkmıştı. Bugün de Telltale Games’in bir denemesi olan daha önceden bildiğimiz oyunlar gibi alışık olduğumuz kalıplardan çıkıp kendilerine özgü mekanikleri adapte ettikleri, Süper Kahraman Batman’in yeni oyununun ön incelemesini yapacağız.

Daha önceden fps, rpg türünde olan ve içinde çeşitli türleri de barındıran Borderlands oyununu da yapmıştı TellTale games. Herkes nasıl olacak acaba? Böylesine harika bir fps oyununu nasıl Walking Dead oyunu gibi yapacaklar? Gibi birçok sorular ve eleştiriler yapılmıştı. Ama bu soruların hepsine harika bir Borderlands oyunu yaparak cevap vermişti TellTale Games. Yaptıkları birçok denemeden sonra ilk defa bir süper kahraman oyunu da sonunda yaptılar Batman. İleri de Marvel’den de bir şeyler yaparlar mı bilinmez ama X-men veya Avengers güzel olabilirdi bence.

Gelelim oyunumuza bu oyunda önceki oyunlar gibi 5 bölüm ve sezonluk olarak piyasaya çıkacak. Hangi aralıklarla piyasaya çıkacağı belli değil ve kaç sezon olarak çıkacağı tabii ki. Hikâyesi ise eskiye dayanıyor yani Batman’in ta oluşumuna ve Gotham şehrinin onu yeni tanıdığına şahit olduğu ve bu gizemli Yarasa kostümü giyen adamın bir suçlu mu yoksa bir kahraman mı olduğuna tam olarak karar veremedikleri zaman varya işte tam da o zamanda geçiyor hikâyemiz. Yine tepki bazlı dikkat gerektiren ve ekranda karşımıza aniden çıkan tuşlara bastığımız ve oyunu bize sorulan soruları cevapladığımız ve yaptığımız diyaloglarla şekillendirdiğimiz bir ilerleyişe sahip. Diyalogları yaparken önceki oyunlardaki gibi verdiğiniz cevaplara göre senaryoyu değiştirebiliyorsunuz ve karşınızdaki kişi verdiğiniz cevapları unutmuyor ve bu cevaplara göre size tavır alabiliyor.

Oyunda Batmobil veya Batwing filan kullanabilecek miyiz? Bilmiyorum ama çok değişik bir Batman hikâyesi bizi bekliyor bence. Zira TellTale games yaptığı her oyunda en özendikleri ve üstüne bastıkları şey senaryo oluyor. Bunu önceki yaptıkları oyunlarda da bolca gördük zaten. Bu oyunu daha önce oynadığımız Arkham serisi ile mukayese etmek ne kadar doğru olur bilmem ama en azından şimdilik yerden yere vurmadan biraz sabredip 5 bölümün tamamlanmasını beklemeliyiz bence. Ondan sonra artılarını eksilerini yaptıklarını yapamadıklarını geniş bir şekilde konuşuruz. Zaten bundan önceki TellTale Games oyunlarından illa ki birini oynadığınızı var sayarak fazla da ön inceleme de ayrıntılara takılmak ve sizleri sıkmak istemedim. İyi oyunlar.



Batman - The Telltale Series Episode 1Batman - The Telltale Series Episode 1




0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!