Onechanbara Z2: Chaos ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

18 Haziran 2016 Cumartesi

Onechanbara Z2: Chaos ön inceleme (pc)

Çocukken atari salonlarına gittiğimde en çok oynadığım oyunlar genellikle dövüş oyunları olurdu. Bazen ilerlemeli şimdilerde adlarını bile hatırlamakta güçlük çektiğim harika oyunlardı. Bazıları ise karşılıklı dövüş oyunlarıydı. Yıllar içinde değişik tarzda dövüş oyunları gördük, bunlar beat’em up bir de kesmeli biçmeli ise bir nevi God of war veya Castlevania diyebileceğimiz Hack and slash tarzı oldu. Bugün ön incelemesini yapacağımız anime tarzı vurdulu kırdılı hack and slash oyunu ise çok tuhaf ve akılda kalıcı bir ismi olmayan Onechanbara Z2: Chaos.

Oyuna girdiğimizde bizi oldukça zengin bir mod yığını karşılıyor, practice yapabileceğimizden tutunda mission, story, quest, coordinate gibi modlar mevcut. İlk önce practice’e girip iyice serileri hareketleri öğrenip ondan sonra diğer modları oynayabilirsiniz. Oyunda 4 tane birbirinden güzel ve seksi bayan savaşçıyı kontrol edebiliyoruz. Bu karakterleri aynı aranızda oynayanlar var mı bilmiyorum ama koei oyunlarından olan Warriors Orochi ve Dynasty Warriors Strike Force’ta ki gibi aynı karakter üzerinden değiştirerek yönetebiliyoruz. 4 karakterinde 2 çeşit kullanabildiği silahlar mevcut oyun içinde bunları değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca menüdeki Battle setting’den karakterlerinize istediğiniz silahı vs. alabiliyor ve ekip yapabiliyorsunuz. Oyunda level atlama sistemi mevcut, level atladıkça yeni seriler güçler açıp karakterinizi daha güçlü bir hale getirebiliyorsunuz.

Gamepad ayarlarıyla ilgili bazı hatırlatmalarda yapayım arkadaşlar oyunu gamepad ile oynayabiliyorsunuz. İstediğiniz tuşları atayın zira bazı tuşlar işlevsiz. Mesela karakter değiştirme boştu, ben kendim kafama göre bir tuşa atadım. Lakin gamapad takılı olsada options’tan gamepad işaretleseniz de menüde gezerken bir işe yaramıyor. Gamepad tuşları sadece oyun içinde aktif olabiliyor. Yönlendirme ve kamera açısı filan rahat yapılıyor fakat menüde ne yazık ki klavyeden yön tuşlarıyla gezebiliyorsunuz. Ben biraz klavye ile de oynamaya çalıştım ama ne fayda ne kamera açısı yapabildim ne de karakteri rahat yönetebildim.


Story moda girdiğimizde ise yine pratik babında ısındırma amaçlı bir bölüm oynuyoruz. Burada sadece bir bayan karakteri yönetebiliyoruz. Ondan sonraki bölümde bize iki karakteri yönetme şansı veriliyor. Karşımıza bayağı zombi ve türlü abuk sabuk yaratıklar çıkıyor. Akabinde ise acayip bir güce sahip oluyoruz. Böyle vampire gibi bir şeye dönüşen bir karakterimiz bayağı çıplak ve seksi bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bana kill bill’i hatırlatan bu oyunun şimdilik ön inceleme itibariyle sizlere sunabileceğim bu kadar, oyunu ileride tam bitirdikten sonra eksiğini gediğini artılarını eksilerini konuşuruz. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.



Onechanbara Z2: ChaosOnechanbara Z2: Chaos



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!