The Descendant ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Nisan 2016 Cumartesi

The Descendant ön inceleme (pc)

Kıyamet sonrası film ve oyunlardan son zamanlarda epeyce görür olduk. Nedendir bilmem ama küresel ısınma ile dünyanın sonu yaklaşıyor filan diyerek insanları bir takım korkulara mı zerk etmek veya dünya olası bir savaş sonrasında böyle hale gelebilir. Ona göre hareket edin gibilerinden bir takım şeyleri insanlara göstererek sırf ibret olsun diye halinize şükredin ve insan gibi yaşayın, doğaya saygı duyun, kirletmeyin gibilerinde mesajlar vermeye çalışıyorlardır belki kim bilir.

Bugün önceden gördüğümüz ve incelediğimiz demin sizlere açıklamasını yaptığım kıyamet sonrası daha doğrusu dünyanın girdiği büyük bir savaş sonrası yok olması ile beraber tüketilen kaynakların yerine hayatta kalanların yenilerini bulması için verdikleri mücadeleyi yani insanlığın büyük bir yıkımdan sonra hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı ‘’The descendant’’ oyununun ön incelemesini yapacağım. Oyunumuzun türü tıkla-ilerle, macera oyunu arkadaşlar tabii demin saydığım kıyamet sonrası ve bilim-kurguyu da ekleyebiliriz. İlk başta gözümüze çarpan grafikler oluyor, cell shade denilen Türkçeye plastik kaplama olarak çevirebileceğimiz karakterleri daha canlı ve parlak gösteren değişik bir 3d kaplama sanatı diyebiliriz aslında cell shade için. Göze hoş ve estetik açısından gayet başarılı bir grafik harikadır cell shade.


Oyunda seçimlerimizi ise belli bir noktada çıkan seçenekler ile tıklayarak veya bazı tuşlara basarak yapabiliyoruz. Daha önceden telltale oyunlarını walking dead veya game of thrones oynadıysanız çok benzeri seçimler olduğunu göreceksiniz. Karakterimizi klasik tıkla-ilerle oyunlarındaki gibi Mouse hareketi ile yönlendirebiliyoruz. Diyaloglara girebiliyor bazı objeleri oyunda bazı objeleri alarak bazı yerlere kullanabiliyoruz bu objeleri otomatik kullanıyor arkadaşlar sizin sadece doğru etkileşime geçilecek yeri bulmanız yeterli. İki karakteri farklı mekânlarda yönetebiliyoruz. Bu da oyundan sıkılma riskimizi azaltıyor. Oyun Türkçe destekli değil arkadaşlar ama ileride yaması çıkar diye ümit ediyorum. Oynanışta çok zor değil hem grafikleri hem kaliteli sayılabilecek bir oyun olan ‘’The descendant’’ı kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!