The Walking Dead: Michonne Episode 1 ön inceleme (PC) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

3 Mart 2016 Perşembe

The Walking Dead: Michonne Episode 1 ön inceleme (PC)

Son yıllarda gördüğümüz diziler ve filmlerin ya bir kitaptan ya da çizgi-romandan uyarlama olduğunu biliyoruz. Artık bayağı popüler olan ve şu sıralar bolca kullandığımız kelimelerden biri olan ‘’hollywood artık özgün bir yapım bulamıyor, onun için ya kitaplardan ya da çizgi romanlardan olmadı oyunlardan esinleniyorlar’’ diyoruz. Ee gerçek bu, aslında bu durum sadece Hollywood için geçerli değil. Aynı zamanda bizim film ve dizilerimize baktığımızda da aynı şey geçerli. Bunların bazılarının bu kitaptan veya romandan uyarlama olduğunu duyduğumuzda bile ‘’ Aaa demek öyleymiş’’ gibi tepkiler verebiliyorduk.

İşte benim aslında çizgi-roman uyarlaması olan fakat bundan çok sonra haberim olduğu ‘’The walking dead’’in sadece dizisinde haberdardım. Daha sonra çıkan oyunları özellikle telltale’in değişik oyunlarda denediği kısmen tıkla-ilerle ve diyaloğa dayalı yapımlarıyla biz oyun severlerden tam not almayı başardı. Aslında bu değişik oyun tarzı tekniğini telltale game birkaç oyunda denedi. Bu oyunlarda grafikler çok kaliteli değilken hikâyeye önem verilmesi ilerleyişi yaptığımız diyalog ve sorulan sorulara belli zaman zarfında verdiğimiz cevaplarla yönlendirmemiz gibi bazı mekanikler vardı. Bugün ise telltale games’in mini seri olarak piyasaya sürdüğü walking dead’in fenomen karakterlerinden biri olan michonne’un hikayesinin ön incelemesini yapacağız.

Yine önceki telltale games’in walking dead’ini veya diğer oyunlarını oynadıysanız bu oyunda da hiç zorlanmayacaksınız demektir. Zira oyun mekanikleri bire bir aynı. Yine karşımıza çıkan ekranda bazen hızlı hareket edip belirli bir noktaya tıklayarak tepki verebiliyoruz. Bu tepki kimi zaman ateş etme olurken kimi zaman zombilerden kurtulma olabiliyor. Ayrıca tuşlara seri şekilde bastığımız yerler de olabiliyor, onun için eliniz her daim hazır beklesin derim. Bir de diğer en önemli unsurlardan biri yazımın önceki safhalarında bahsettiğim diyalog. Değişik karakterlerle diyaloglara girip sorular sorabiliyoruz, ayrıca onların bize sorduğu soruları da belli zaman zarfında cevaplıyoruz. Ve verdiğimiz cevaplara göre karşımızdaki karakteri bizim ona verdiğimiz cevaplarla bilinçlendirip oyunun gidişatını şekillendirebiliyoruz.  

Yine grafikleri aynı olan ama hikâye bakımından her ne kadar dizide michonne’un biraz da olsa geçmişinden bazı sahneler göstermiş te olsa bu mini seriyi göz ardı etmemek gerekir bence. Oyun için her ne kadar tıkla-ilerle dense de ben bu tanımlamayı tercih etmiyorum, zira klasik tıkla-ilerle oyunları daha çok macera oyunlarıyla özdeşleşmiştir. İçinde aksiyon, gerilim ve stres dozajı yüksek olanı çok nadir görülür. Ben daha çok kısmen tıkla-ilerle oyunu demeyi tercih ediyorum. Bu benim bakış açım tabii ki. Sonuç olarak yine bölüm bölüm çıkacak zevkli, eğlenceli bir maceraya atılacağımız ilginç bir walking dead oyunu bizleri bekliyor. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!