Gunman Clive inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

5 Mart 2016 Cumartesi

Gunman Clive inceleme (pc)

Son yıllarda çıkan büyük boyutlu oyunlar hayli canımızı sıkmaya başladı. Zira aylarca beklediğimiz oyunların çıktıktan sonra indireceğimiz zaman boyutunu gördüğümüzde gözlerimizin fal taşı gibi açıldığı çok olmuştur. Beklediğimizin aksine inanılmaz büyük boyutlu olup indirmekte bile tereddüt etmişizdir. Ama bazen hiç beklemediğimiz şekilde bazı oyunların tahmin ettiğimizden daha küçük boyutlu olanları da olmuştur tabii. Hal böyle olunca teselliyi küçük boyutlu eğlencelik ama grafikleri güzel ve bize keyifli dakikalar geçirtebilecek oyunlarda bulmuşuzdur.

İşte bugün incelemesini yapacağımız oyunda size demin bahsettiğim kriterleri içinde barındıran eğlencelik çok ama çok küçük boyutlu grafikleri eski Retro arcade oyunları anımsatan ‘’gunman clive’’. Oyunumuz western tarzında olmasına rağmen bol aksiyonlu ve atlamalı zıplamalı bir platform oyunu diyebiliriz. Adı clive olan kahraman kovboyumuzun sevdiceğini kötü kalpli haydut bozuntularu kaçırır ve bizim clive’da durur mu hiç hemen onların peşine düşer ve güzel sevgilisin kurtarmak için bu maceraya balıklama atlar. Oyunda toplamda 20 tur var fakat bu turlarda zaman karşı yarışıyoruz. Turları ne kadar hızlı geçersek iyi olur, ama çok iyi süre yapsanız bile herhangi bir madalya veya açılan bir şey filan yok. Yani öylesine yapmışlar sanırım, isterseniz yavaş yavaş süreye bakmadan da oynayabilirsiniz. Süre kötü olsa da çok önemli değil.

Turlarda ilerlerken değişik silahlar alabiliyoruz takip eden mermisi olan tabanca, üçlü atış yapabilen veya kocaman mermi atabilen tabancalar kullanabiliyoruz. Tüfek, bomba filan kullanma yok arkadaşlar. Sağlığımız azaldığında ise öldürdüğümüz düşmanlarımızdan çıkan pastayı almanız yeterli. Eğer tur içinde ölürseniz checkpoint sistemi olmadığı için ve turlar çok uzun olmadığı için ne yazık ki baştan başlıyorsunuz. Tur geçtiğiniz zaman otomatik kayıt yapıyor arkadaşlar onun için dert etmeyin. Her 5 urun sonunda boss savaşı yapıyoruz. O kadar zor olmayan ama çokta kolay diyemeyeceğimiz türden olabiliyor bu savaşlar.

Oyunda ilerleyip karşınıza çıkan düşmanı öldürdükten sonra geri dönmeye kalkarsanız o düşman tekrar karşınızda peyda olabiliyor. Onun için fazla geriye dönmeden yani arkanıza bakmadan ilerleyin derim. Bazı turlarda çok sıkıcı şekilde atlama zıplamalar var ara sıra elimin epey terlediğini hatırlıyorum.  Bir de çoğu tur birbirine benziyor, aralara değişik turlar, bonuslar filan eklenebilirdi bence. Bir de kovboy dediğin ata biner bu oyunda 20 tur oynamamıza rağmen hiç böyle bir tur yok. Sadece son tura yakın uzayda bir rokete binip oynayabiliyoruz o kadar. Ama olsun bu kadar küçük boyutlu bir oyun olmasına nazaran yine de çok ve uzun turları olan iyi bir oyun diyebiliriz.


Grafikleri kendine göre oldukça iyi olan, hikâyesi basit olmasına rağmen eğlenceli ve platform oyunlarından hoşlananlar için görülesi bir yapım olmakla beraber kaliteli müzikleri olan ve ara ara da olsa sıkmasına rağmen, sırf küçük boyutlu olduğu için gunman clive’a katlanılıp oynanması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum. Bir de düşman yapay zekâsı oldukça basit olmuş çok sıradan robotmuş gibi hareket ediyorlar. Sonuç olarak büyük boyutlu oyunların hakim olduğu şu günlerde ben küçük boyutlu eğlenceli ve pc’mi kasmayacak bir oyun oynamak istiyorum diyorsanız işte o zaman ‘’gunman clive’’ tam size gör arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar. 







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!