Soma ön inceleme (Pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

30 Eylül 2015 Çarşamba

Soma ön inceleme (Pc)

Yine korku dolu ve de içinden çıkılması zor bir macera oyunu ön incelemesi ile karşınızdayım. Bağımsız bir oyun stüdyosu olan ve kendi yağlarıyla kavrulan frictional games’i ilk olarak penumbra oyunu ile tanımıştık. Bizi vurdu kırdıdan çok silah kullanmadan gerilimi yüksek dozda yaşayabildiğimiz bir psikolojik korku oyunu türüyle tanıştırmışlardı.

Bundan önce her ne kadar benzer oyunlar piyasaya çıkmış olsa da gerek hikâye olsun gerekse kendi ürettikleri oyun motoru ile oyun severlerin beğenisini kazanmayı başardılar. Daha sonradan frictional games’in belki de zirveye yerleşmesinde en önemli etkenlerden biri olan ‘’amnesia’’ oyununu piyasaya sürdüler.

Bu harika oyunda da ilginç bir hikâye ve gerilim ile ‘’acaba bundan sonra ne olacak?’’ ‘’nereye gidilecek?’’ ‘’ne yapacağım ben şimdi?’’ gibi birçok soruyu bize sordurmayı başardılar. Ve frictional games bundan sonra yeni bir oyun çıkaracaklarını açıkladıkları zaman bütün oyun severlere değişik bir heyecan dalgası sardı.

Acaba penumbra ve amnesia’dan iyi oyun olabilecek mi? En başta aklımıza gelen sorulardan biri tabii ki. Evet, gelelim oyunumuza ‘’soma’’ çok ilginç bir oyun, bu sefer amnesia gibi eski bir tarihte değil de günümüz de geçen bir hikâye kurgusuna sahip. Yine oyunu fps olarak oynayabiliyoruz. İlk başta pek bir şey olmuyor.

Yine aynı motorlarını kullandıkları için neredeyse gördüğümüz bütün objelerle etkileşime geçebiliyoruz. Ayrıca kapı açarken veya çekmece açarken Mouse’u ileri veya geri oynatarak açabiliyorsunuz. Bir objeyi de fırlatmak istiyorsanız yine Mouse ile istediğiniz yere fırlatabilirsiniz. Biraz hikâyeye değinmek gerekirse okyanusun dibinde olan bir araştırma merkezinde olan tuhaf olaylar akabinde ortaya çıkan esrarengiz yaratıklar ve bizi öldürmeye çalışan robotlarla ilgili bir hikâye diyebiliriz.

İlk başta hemen okyanusun dibinde başlamıyoruz. Ben hikâyenin başlangıçtan itibaren okyanusun dibindeki araştırma merkezinde başlıyor sanıyordum ama öyle değil ne yazık ki. Bize yollanan bir mesaj sonrasında gittiğimiz bir yerde matrix tarzı oturduğumuz bir koltuk ve bağlandığımız bir makine sayesinde bir anda kendimizi okyanusun dibindeki araştırma merkezinde buluyoruz.

Daha sonra kendimizi bir çıkmazın içinde buluyoruz. Ve kimselerin olmadığı bir yerde ‘’Allah’ım nereden geldim buraya’’ derken bir anda kendimizi buluyoruz. Oyun günümüzde geçtiği için amnesia’da ki gibi önümüzü aydınlatmak için kullandığımız lambamıza yağ bulmak zorunda değiliz. Yine garip garip sesler ve efektler sayesinde gerilimi hat safhada yaşıyoruz. Ve devamlı silahımız da olmadığı için arkamızı kollama gibi bir içgüdüyle de ne yazık ki baş başa kalıyoruz.

Sonuç olarak grafikleri kaliteli macera, korku, hayatta kalma, bilim-kurgu ve fps türlerinin iç içe geçip harmanlanmış bir psikolojik gerilim oyunu oynamak istiyorsanız, özellikle gece ışıkları kapatıp yalnız başınıza oynayabileceğiniz (maçanız yiyorsaJJ) son yıllarda piyasaya sürülen en iyi korku oyunlarından biri olmaya aday ‘’soma’yı’’ size tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!