Onikira Demon Killer ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

3 Eylül 2015 Perşembe

Onikira Demon Killer ön inceleme

Merhaba arkadaşlar bugün de böyle bir giriş yapayım dedim. Bu yazımda yine bir oyun ön incelemesi yazacağım. Bana atari salonlarını ve o eski konsollarda oynadığım arcade oyunları hatırlatan bizim eskiden yandan gösteren diye tabir ettiğimiz 2,5 boyutlu oyunlardan biri olan fakat daha gelişmiş grafiklere sahip, aksiyonu vurdusu kırdısı bol bir oyun ‘’onikira demon killler’’ oyununu inceleyeceğiz.

İlk olarak erken erişim oyunu olarak piyasaya çıkan onikira bazı sorunlarla beraber bizlerle buluştu. Daha sonradan bazı güncellemeler sayesinde bu hatalar giderildi. Ve en sonunda oyunun alfa sürümü çıktı. Her ne kadar hatalar giderildi gibi görünse de oyunu tam bitirmeden kesin emin olamayız. Ama çoğu oyunda da bu tarz ufak tefek pürüzler olmuyor da değil.

Neyse biraz hikâyemize değinecek olursak karşımıza tuhaf yaratıklar filan çıkıyor, japon mit efsanelerini duyan veya bilen arkadaşlar illaki duymuşsunuzdur. ‘’oni’’ denir bu yaratıkları yok edip ülkeyi kurtarma görevi bize düşüyor. Tura girdiğimizde abuk sabuk uçan tuhaf yaratıklar bize saldırıyor ve onları kılıç darbeleriyle bertaraf edebiliyoruz.

Bunun yanı sıra havadan saldıran oni’lere ise zıplayarak seri yaptığımızda uzun süre havada kalabiliyor ve de bayağı combo çekebiliyoruz. Kullandığımız karakterimiz çok usta bir samuray çok hızlı ve atik diyebiliriz. Lakin buna aldanmayın zira düşmanlarımız çok çetin cevizler hem yerden hem havadan saldırdıkları için epey sizi zorluyorlar.

Oyunun ileriki turlarında değişik silahlar alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra karakterinizin açılan geliştirmeleri oluyor bunları kullanarak düşmanlarınıza karşı daha avantajlı olabilirsiniz. Her turun sonunda boss niteliğinde gelen amansız dev düşmanlarla da savaşabiliyoruz.

Sonuç olarak değişik, küçük boyutlu ve aksiyonu bol samuraylı,yaratıklı ve grafikleri de güzel bir oyun oynamak istiyorsanız ‘’onikira demon killer’’ ı size tavsiye ederim. Oyunda iki kişi oynama da olsa aslında tatından yenmezdi ama ne yazık ki yok. Neyse arkadaşlar bu ön incelememizin de sonuna geldim, artık oyunu tam bitirdikten sonra bütün artılarını eksilerini konuşuruz. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!