Toren ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

14 Mayıs 2015 Perşembe

Toren ön inceleme



Son zamanlarda çıkan büyük boyutlu ve sistemimizi bayağı yoran hatta kasan oyunların yanı sıra genelde bağımsız stüdyoların piyasaya sürdüğü küçük boyutlu oyunlar biz oyun severlerin ilgisini daha çok çekiyor desek yeridir. Zira bağımsız stüdyolar bu işten büyük beklentilerle oyunları piyasaya sürmüyorlar.

Daha çok kendilerini öne çıkarmak ve büyük oyun firmalarının ve dağıtımcıların dikkatlerini çekmek için maliyeti az ve kaliteli işler çıkarıp göz önünde olmak istiyorlar. Tabii ki bu benim düşüncem. Bugünkü ön incelemesini yapacağımız oyunda, bağımsız kendi yağıyla kavrulan bir oyun stüdyosu olan swortales’in yeni oyunu toren.

Daha önceleri bundan yıllar evvel ps2’de ico ondan sonra shadow of the collossus oyunlarını eğer oynadıysanız toren’de bu oyunlara alternatif olarak gösterebiliriz. Nedendir bilmem ama biraz da zelda’yı çağrıştırdı bana bu oyun, belki karakterin benzerliği ve kılıç kullanmaları olabilir. Gerek atmosferi gerek karakteri ve hatta kamera açılarıyla aynı zamanda sinematik özellikleriyle benzerlik gösteriyor diyebilirim. Küçük bir kızı yönetiyoruz muhtemelen onun adı toren büyük bir ihtimalle. Daha sonra karakterimizi yönetirken bize verilen direktiflerle yardım alarak ilerleyebiliyoruz. İsterseniz eğer gamepad’iniz varsa bu oyunu destekliyor yani kolla oynayabilirsiniz.

Eğer etkileşime geçilecek yerler varsa ünlem çıkıyor ve klavyeden z tuşuna basarak yapılması gerekeni ifa edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yine x tuşuna bastığınızda gitmeniz gereken yeri size gösteriyor yani bir nevi ipucu veriyor diyebiliriz. Daha ilerilerde ise ejderhadan saklanarak ilerliyoruz zira ağzından püskürttüğü şeyle sizi medusa gibi taşa çevirebiliyor. Oyunumuzda küçük yaratıklarda var ilk başta kılıcımız yok ama ileride alıyoruz ve yaratıklarla bu sayede savaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra ufak tefek bulmaca tarzı şeyler ve atlamalı zıplamalı bazı engellerde var.

Sonuç olarak grafikleri çok ta iyi olmayan ama kötü de olmayan küçük boyutlu pc’nizi kasmayacak eğlenceli bir macera oyunu oynamak istiyorsanız yazımın başında da belirtiğim gibi eski ve benzer oyunları oynadıysanız ve bu tarz gizemli macera oyunlarından vazgeçemiyorsanız toren tam size göre arkadaşlar hemen alın ve oynayın derim. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!