Woolfee The Red Hood Diares ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

21 Mart 2015 Cumartesi

Woolfee The Red Hood Diares ön inceleme



En çok sevdiğimiz masallardan biri olan ve birçok kez beyaz perdeye uyarlanan kırmızı başlıklı kız’ı bilmeyenimiz yoktur herhalde. Masallarını okumadıysanız bile illaki duymuşsunuzdur. Hep sevimli,masum bir o kadar çaresiz olan kırmızı başlıklı Kız’ı kurt midesine indirmek için türlü oyunlar oynayıp onun aklını karıştırmaya çalışarak onu yemeye çalışsa da bu olmamıştır.

Evet, tuhaf bir hikâye yanlış hatırlamıyorsam bunun gibi bir şeydi veya buna yakın neyse fazla uzatmayacağım. Bu oyunumuzda değişik bir kırmızı başlıklı kız uyarlaması diyebiliriz. Önce erken erişim oyunu olarak steam’de piyasaya sürülen oyunun alfa sürümü en sonunda çıktı.
Aksiyon,macera ve biraz atlama,zıplama’nın olduğu oyunumuzu geçenlerde yeni incelemesini yaptığım castlevania lords of shadow oyununa benzettim. Gerek sabit olan kamera açıları, gerek bir yere tırmanırken oradan oraya atlamalar. Ve aksiyonu da biraz andırmıyor değil.

Hikâyemiz şehirde başlıyor öncelikle herhangi bir silahımız yok ilk başta bize temel öğreti niteliğinde zıpla, eğil, atla filan gibi şeyler öğretiliyor. Akabinde ise elimize baltamızı alıyoruz ve tuhaf kurmalı robot tarzı askerleri değişik combolarla öldürebiliyoruz. Oyunda bazı ufak tefek bulmaca tarzı şeyler var. Tuzaklarda mevcut ama oyunun sadece belli bir bölümünü oynadığım için ileride karşımıza çıkacak bulmaca ve tuzakları bilmiyorum ne yazık ki.

Herhangi bir geliştirme hatırlamıyorum. Veya ileride değişik bir silah kullanabilecek miyiz inanın bilmiyorum. Ama sadece balta ile oyunu bitirmek sıkıcı olurdu herhalde. Sağ üst köşede sağlık barımız var. Turlarda bulduğumuz içi dolu sepetlerle sağlığımızı çoğaltabiliyoruz.

Grafikleri çok hoşuma gitti. Müzik ve sesler tam anlamıyla bize masaldaymışız havasını veriyor. Çevre ve karakter modellemeleri çok hoş olmuş faka yönlendirme çok kötü zira ok tuşlarıyla araba oyunu oynuyormuş gibi yönlendiriliyor. A,w,s,d ile saldırı yapılıyor kamera açısı yapılmadığı için Mouse bir işe yaramıyor.

Oynanabilirlik çok zor değil bence eğer önceden alice madness returns oynadıysanız veya bu tarz demin yazdığım gibi Castlevania gibi oyunları seviyorsanız size woolfe the red hood diares’i kesinlikle tavsiye ederim. Bu oyunda yakışıklı avcı var mıdır yok mudur bilmem ama kırmızı başlıklı kızın bu oyunda pek de ihtiyacı varmış gibi gözükmüyor. Artık kontrol sizde. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!