Resident Evil Revelations 2 ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

27 Şubat 2015 Cuma

Resident Evil Revelations 2 ön inceleme



Oyun dünyasının klasik korku oyunlarından biri olan her zaman yeni çıkacağı oyununu sabırsızlıkla beklediğimiz resident evil’ın yeni oyunu revelations 2 en sonunda çıktı.

İlk oyun aslında çok ses getirmesi beklenmezken sadece yanlış hatırlamıyorsam x.box 360’a çıkmış daha sonradan pc’ye çıkartılmış bir oyundu. Çok ses getirmesinin ardından 2. Oyunu da yapımcılar duyurdu her ne kadar ana oyun olmasa da sanki ana oyunmuş gibi herkeste merak uyandırdı.

İlk oyunumuzda jill ve bir başka karakteri yönetiyorduk bu oyunda ise eski oyunlardan tanıdığımız claire’ı yönetiyoruz bunun yanı sıra ilk oyundan tanıdığımız ve öldüğünü sandığımız barry burton’ı yönetebiliyoruz. Yine resident evil 5 ve 6’daki gibi ikili takım halinde ilerliyoruz. Sadece claire ve barry burton yok moira adında yeni bir kız karakter eklenmiş onuda claire’ın yanında elindeki fener ile bize yardımcı olmasını sağlayabiliyoruz. İsterseniz karakterleri değiştirebiliyorsunuz.

Bu oyunumuzda da önceden hatırladığımız umbrella’ya benzer bir örgüt var diyelim ismi terra save claire’de bu örgüt için çalışmalar yapmaktadır. Ama her ne oluyorsa bir yemek sırasında ne olduğu ve kim oldukları belli olmayan kişiler tarafından yapılan bir baskın sonucunda hepsi alıkonulur.
Daha sonra kendilerini sanki terk edilmiş bir hastane tarzı bir yerde bulurlar ve böylece gerilim dolu dakikalar başlar. Açık söylemek gerekirse oyunun ön incelemesinde oynadığım atmosfer ve mekânlar sanki bana silent hill oynuyormuşum havası verdi. Önceki silent hill oyunlarını oynayanlar bana hak vereceklerdir.

Oyuna silahsız bir şekilde başlıyoruz fakat sonradan bir bıçak alıyoruz ilerledikçe silah, pompalı buluyoruz. Bize saldıran zombi mi yaratık mı artık her neyseler bizi çok zorlamadan öldürebiliyoruz. Yine klasikleşmiş olan green herb ile sağlığımızı düzeltebiliyoruz. Zaman zaman yanımızdaki karakteri bize mecburi bir şekilde yönetmek zorunda bırakılıyoruz.

Oyunda skills menüsü var fakat başta açık değil öyle zannediyorum ki ilerledikçe bazı yetenekler açıp kullanabiliyorsunuz. Ben ön inceleme yaptığım için fazla önemsemedim.

Sonuç olarak grafikleri kaliteli ve zevkli ana oyun kalitesinde bir oyun sizleri bekliyor. Oynanabilirliğin bile sizi çok yoracağını düşünmüyorum. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!