Afterfall ReconQuest ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

24 Şubat 2015 Salı

Afterfall ReconQuest ön inceleme



Hep korktuğumuz bir konu olmuştur nükleer savaş, acaba sonrasında ne olur,ne yapabiliriz gibi soruları düşündüğümüz olmuştur. Allah göstermesin tabii ki ama insan düşünmeden edemiyor, işte ön incelemesini yaptığımız afterfall reconquest oyunu da nükleer savaş sonrası hayatta kalan insanları konu alan post apocaliptik bir üçüncü şahıs oyunu diyebiliriz.

Oyunumuzun en ilginç özelliği siyah-beyaz oluşu evet oyun renkli değil herhâlde böyle yaparak değişik bir hava oluşturmak istedi yapımcılar. Yönettiğimiz karakterimiz ise mortal kombat’taki sub-zero veya scorpion’a çok benziyor. Düşmanlarımız ise tuhaf mutasyona uğramış yaratıklar diyebiliriz. Konusu ve yaratıkların benzerliğiyle biraz metro oyunlarını anımsatmıyor değil sadece farkı siyah-beyaz olması ve üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanabilmesi.

Oyunda kullandığımız silahımızın yanı sıra bazı yeteneklere de sahibiz bunlar karakterimizin koluna taktığı bir cihaz sayesinde kullanabiliyoruz. Kalkan yaparak saldırılara karşı korunabilirken şarapnel canon ile çoklu saldırı yapıp düşmanlarınız bertaraf edebiliyorsunuz. Sağlığınız azaldığında ise öldürdüğünüz düşmanlarınızdan drain yaparak sağlığınızı çoğaltabiliyorsunuz. Fakat güç limitiniz var hemen sağlok bar’ının üstündeki kırmızı bara dikkat edin derim.

Devamlı sağlığınız azaldığında drian yapmak biraz sıkıyor zira düşmanlarınız oldukça çetin hiç şakaları yok sizi anında alaşağı edebiliyorlar. Oyunda mermi bulmakta o kadar kolay değil cephaneniz tükendiğinde sadece yeteneklerinizi kullanarak düşman öldürüp eğer mermi çıkarsa idare edebiliyorsunuz.

Sonuç olarak değişik bir oyun benziyor diyemeyeceğim zira bu tarz oyunları görmeye alıştık ama sevenlerine tavsiye edebilirim fakat bu oyundan çok fazla bir şey beklemeyin derim. Şunu da hatırlatmadan geçmeyeyim bu oyunda bölüm bölüm çıkıyor. İyi oyunlar. 






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!