X-Men 3 The Official Game inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

29 Ocak 2015 Perşembe

X-Men 3 The Official Game inceleme (ps2 nostalji)



activision firmasının dağıtımcılığını üstelendiği z axis games stüdyolarının 2006 yılında hazırlayıp sunduğu bol aksiyon dolu süper kahraman oyunu x-men 3’ü inceleyeceğiz.

x-men’in beyaz perdeye aktarılmış 3.filminin oyunu olan official game (resmi oyun) her film oyunu gibi çok ses getirememişti. Bunun sebeplerinden bazıları belki de bazıları belki de oyunda az karakterlerin yönetilmesiydi. Oyunda sadece üç karakteri kullanabiliyoruz. Bunlar: wolverine,iceman ve nightcrawler. Hikâyeyi zaten biliyorsunuz daha doğrusu üçüncü filmi izleyenler bilir. Zira filmden yola çıkılarak hazırlanmış bir oyun.

İlk olarak karakterlerimize danger room’da (tehlike odası) eğitim veriliyor. Yani bize training(alıştırma) yaptırılıyor. Tur geçtiğimizde ise o turu oynadığımız zorluğuna göre mutations puanı alıyorsunuz. Böylece karakterinizi daha iyi bir şekilde güçlendirebiliyorsunuz. Karakterlerimizin: health(sağlık), strength (güç), blocking(koruma), healing factör(kendini iyileştirme) ve fury (öfke) gibi yeteneklerini geliştirebiliyorsunuz. Tabi ki her karakterin kendine özgü yetenekleri var.

Mesela buz adamın ıce beam (buz parçacığı), hail storm(dolu fırtınası), ice healing(sağlık) ve balance (denge) gibi yetenekleri varken nightcrawler de ise healing(sağlık), brawing(sessiz halletme), precision (dikkat), relocation (bölge yenileme), shadow aura (gölge aura) gibi yetenekleri kullanabiliyoruz. Wolverinle yerden oynuyoruz fakat buz adamla gökyüzünde uçarcasına hareket etmek ve savaşmak oldukça güzel, ayrıca nihgtcrawler’lada teleport olarak oynaması ve akrobatik hareketleri yapabilmemiz ise cabası. Turlarda bulduğunuz ikonlarla da extra içerikler açabilirsiniz.

Grafikleri kaliteli bir film oyunu için oldukça başarılı diyebilirim. Hikâye bakımından filmle alakalı olduğu için fena değil diyebilirim. Müzik ve sesler iyi, hasar modellemeleri ne yazık ki başarısız, çevre ve karakter modellemeleri başarılı, yapay zekâ fena değil. Oynanabilirlik iyi ama karakterlerinizi geliştirmek istiyorsanız zorda oynamalısınız. Oyunda karakterlerin değişik modellerini açıp oynamakta mümkün ve her karakterin danger room challenge’ıda var.

Sonuç olarak baktığımızda süper kahraman filmlerinin bence en iyisi olan x-men’in 3. Filminin oyunu ne yazık ki filminin gölgesinde kalmış, belki yazımın başında da belirttiğim gibi az karakter kullanımı bunu etkilemiş olabilir. Mesela bir turda storm bize yardım ediyor veya çizgi-roman havasında yapılmış kaliteli özetlerde collossus gözüküyor ama her nedense oyunda yönetemiyoruz. Neyse x-men’e bayılıyorum oyunu olsun da nasıl olursa olsun diyorsanız x-men 3 official games’i kaçırmayın derim. İyi oyunlar.









0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!