Peggle (mini game) inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

13 Ocak 2015 Salı

Peggle (mini game) inceleme (pc nostalji)



hep elimizin altında cep telefonumuzda veya tabletimizde canımız sıkıldığında oynamak üzere bulundurduğumuz daha doğrusu indirdiğimiz oyunlar vardır. Genellikle boyutları küçük olur ve eğlence amaçlıdır. Fakat günümüzde o kadar çok işletim sistemi var ki hepsi hızla ilerleme kaydetmekte hal böyle olunca oyunların kalitesi ve grafikleri de gelişmekte ama ne olursa olsun diğer hobilerimiz de olduğu gibi oyunlarda da nostaljinin tadı bir başka oluyor.

Bugün inceleyeceğimi oyunda aslında mini oyun olan ve her zaman eğlencelik olarak hiç canımız sıkılmadan oynayabileceğimiz peggle, aslında çok basit bir oyun olan peggle’ı eğer dilerseniz arkadaşlarınızla da oynayabilirsiniz. Şimdi gelelim kısaca oyunumuza adventure mod ile başlayalım. Amaç çok basit üstten attığımız toplarla diyelim allta bulunan turuncu topların hepsini bitirmek ama belli sayıda topumuz var tabii. Ve bize en başta pegasus veriyor daha sonra değişik yeteneklere sahip hayvanlar bize veriyor. Bunların yetenekleri bize oyunda değişik yardımlar sunuyor mesela sincap çoklu top yeteneği var. Ejderha ateş topu atarak birçok turuncu topu vurabiliyorsunuz. Bu yetenekleri kullanabilmek için turlardaki iki yeşil topu vurmak zorundasınız.

Yine yaptığınız puanlar çok önemli zira sonradan bunu daha iyi anlayacaksınız. Bunun için ise yine her oynadığınız turda olan mor topu vurmalısınız ayrıca sağ taraftaki fevermeter’den ne kadar combo yaptığınızı görebilirsiniz. Tabii bu atışları iyi yapıp güzel puanlar almak sizin elinizde. Turuncu topların yanı sıra mavi toplar da var bunların pek önemi yok. Altta bulunan ve ileri geri giden delik ise topunuz düştüğü zaman eğer denk gelirse hakkınız gitmiyor. Denk getiremezseniz ne yazık ki bir hakkınız gitmiş oluyor.

Bunların yanı sıra eğer isterseniz açtığınız turlardan dilediğinizi quick play’e girerek oynayabilirsiniz. Yok, ben arkadaşımla veya bilgisayar ile kapışacağım diyorsanız duel moda girip oynayabilirsiniz. Oyunun en can alıcı noktası ise challenge mod bu mod oyun bittikten sonra açılıyor daha doğrusu adventure mod bittiğinde ve esas size bahsettiğim kazık turlar puan yapmalar burada ama isteğe bağlı canınız isterse oynamayabilirsiniz. Evet, sonuç olarak yine çok küçük boyutlu ve eğlenceli her yerde oynayabileceğiniz gerek çocuklarınızla veya kız arkadaşınızla güzel vakit geçirebileceğiniz mükemmel bir oyun. İyi oyunlar.








0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!