Call of Duty: Modern Warfare 2 inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

24 Ocak 2015 Cumartesi

Call of Duty: Modern Warfare 2 inceleme (pc nostalji)



call of duty’nin ilk modern oyunu çıktığında hepimizi bir heyecan dalgası sarmıştı. Daha sonra haliyle devam oyununu sabırsızlıkla bekler olmuştuk. Ve kısa zaman sonra ikinci oyun bizlerle buluşmuştu.

Yine oyunumuz kaldığı yerden devam ediyordu. Fakat ilk oyunda 5 yıl sonrasını konu alıyordu. Yine ilk oyundan tanıdığımız makarov başrolde, ilk oyunda öldürülen zakhaev’in intikamı için makarov avrupa’da çeşitli kanlı eylemler düzenlemektedir. Zaten oyundaki bir bölümde oynuyorsunuz, hatta size başta bir uyarı bile veriyor rahatsız olabileceğiniz görüntüler olabileceği için dilerseniz turu atlayabiliyorsunuz. Bu makarov adındaki aşırı milliyetçi terörist zamanla Rusya’nın kontrolünü de eline geçirmiştir. Yani halkın desteğini de almıştır. Ve bu intikam kıvılcımları büyüyerek çığırından çıkmış ve üçüncü dünya savaşının eşiğine gelinmiştir. Artık amerika’yı işgale kadar yapılması zor bir kuşatmayı hayata geçirmiştir zakhaev, ama kesin bir şey var ki oda zakhaev’in arkasında başka güçlerin de yardımı olduğudur.

Oyunumuz böyle film tadında bir hikâye ile aksiyon ’un bol çatışmanın harmanlandığı harika turlarla başlıyor. Yine ilk oyundan tanıdığımız karakterler var. Yüzbaşı mactavish, price hatta sonradan oyunu çıkan ghost bile bu oyunda bolca gözüken karakterlerden. Yine ilk oyundan hatta eski 2.dünya savaşı oyunlarından beri devam eden birçok mekanik bu oyunda da mevcut yine çoğu fps oyunda olduğu gibi yaralandığımızda saklanarak sağlığımız düzeliyor. Bunun yanı sıra yine bize atılan el bombalarını geri yollayabiliyoruz. İki silah haricinde silah taşıyamıyoruz filan falan. Yine istersek öldürdüğümüz düşman askerlerinin silahlarını alabiliyoruz. Çoğu kişi tarafından oyun kısa bulunsa da bence turların da oyunun da tamamının yeterli derecede uzun olduğunu düşünüyorum.

Grafik bakımından yine ilk oyundaki gibi çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Senaryo ise gerek kurgusuyla gerek akıcılığıyla insanı içine alıyor ve sizi tam manasıyla o evrenin bir parçası haline getiriyor. Müzik ve sesler her call of duty oyununda ki gibi yine etkileyici, hasar modellemeleri fena değil, ama çevre,karakter ve silah modellemeleri yine harikulade olmuş. Yapay zekâ ta ilk call of duty’lerden beri değişen bir pek şey olduğunu düşünmüyorum. Her oyunda bildiğim, el bombası attığımda bana gersin geriye çok güzel iade edebildikleri.

Oynanabilirlik hiç zor değil zaten önceden en kötü ihtimalle bir oyununu bile oynayanlar bile hiç zorlanmadan rahatça oynayabileceklerdir. Çeşitlilik konusunda en zengin oyunlardan birisidir call of duty bir dünya araç kullanırız, silah veya mühimmat filan bu oyunda da kar motoru ve başka değişik araçlar ve silahları kullanabiliyoruz. Sonuç olarak modern fps aksiyon türünün en iyilerinden biri olan call of duty modern warfare 2 her zaman ‘’ne oyundu be’’ diye hatırlayacağımız oyunlardan biri olarak her daim aklımızın bir köşesinde yer alacak. İyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!