Second Sight inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

22 Kasım 2014 Cumartesi

Second Sight inceleme (ps2 nostalji)



Free radical stüdyolarının hazırladığı codemasters firmasının 2004 yılında piyasaya sürdüğü second sight oyununu inceleyeceğiz.

Aksiyon ve maceranın içi içe olduğu bir oyun olan second sight’ın gelin biraz hikâyesine göz atalım. Hastaneye benzeyen araştırma merkezinde uyanır yönettiğimiz karakterimiz olan dr.john vattic ve kendisine ne olduğunu nasıl buraya geldiğini sorgular. Bu arada hiçbir şey hatırlamamaktadır. Geçici hafıza kaybı yaşamaktadır. Fakat zamanla bazı şeyleri hatırlayıp yapbozun parçalarını tamamlayacaktır.

Hastaneden kurtulmaya çalışırken de kendisinde bir tuhaflık olduğunu hisseder ve bazı güçleri olduğunu anlar. İşte oyunumuzun ilk turu böyle gizemli bir şekilde başlamış olur. Fakat neler olduğunu işin aslını oynadıkça anlayacaksınız. Zira oyun kurgulanış biçimiyle turlarda eskiyi de oynayacaksınız ve karakterimizin neden böyle bir hale geldiğini anlayacaksınız.

Aslında bizim karakterimiz askeri bir projede yer alacak bir doktordur. Fakat ne yazık ki işin içinde başka oyunlar vardır. Oyunda önceden de bahsettiğim gibi bazı güçlerimiz var. Bunlardan biraz bahsedelim. Telekinesis: kilitlendiğiniz objeleri bu gücünüzle hareket ettirebiliyorsunuz. Healing: karakterimizin sağlık durumu kötüleştiğinde bu gücünüzü kullanarak iyi hale getirebilirsiniz.

Psi attack: bu gücün iki kullanım şekli var, birincisi tek tuşla yapılan psi pulse diğeri ise küre atımı gerçekleştirilen(bir nevi hadoken diyebiliriz) radicale blast düşmanlarınıza karşı çok etkili olabilecek güçler bunlar. Charm: bu güçle bir nevi görünmez adam olabiliyorsunuz, fakat hak barınızın altındaki güç barınız tükendiğinde ne yazık ki görünür oluyorsunuz. Protection: bu güçle kendi kopyanızı çıkarıp başka bir insanın vücuduna girip kontrol edebiliyorsunuz. Oyunda sadece güç kullanımı yok bunun yanı sıra değişik silahlarda kullanabiliyoruz. Hatta dövüş bile edebiliyoruz. Karşımıza çok zevkli on yedi sıkıcı olmayan tur çıkıyor.

Görüntüleri benim beklediğimin çok üstünde olan bir oyun, hikâyesi kurgulanışıyla güzel olmuş fakat biraz kafa karıştırabilir. Müzik ve sesler oldukça başarılı, hasar modellemeleri iyi çatışmalarda duvarlardan veya bloklardan dökülen taş parçalarını görmek mümkün, çevre ve karakter modellemeleri epeyce iyi, yapay zekâda unutulmamış, bayağı iyi yapay zekâ var.

Oynanabilirlik çok zor değil ama ikinci turdaki çalışma turunu atlatabilirseniz iyi ayrıca turlarda güçleriniz açıldıkça tuşlarla bilgisayar sizi yönlendirecek. Oyun esnasında start tuşuna batığınızda karşımıza ayrıntılı bir menü gelecek, bu menü size her konuda çok yardımcı olacaktır. Çeşitlilik konusunda ise şunları söyleyebilirim, böylesine gizemli güçleri olan bir adam ve silahta kullanabileceğimiz aynı zamanda aksiyon dozu yüksek ilginç hikâyesi olan bir oyun, kamera açılarına da değinmeden edemeyeceğim.

İki kamera açışı haricinde birde fps kamerasıyla çok güzel açılar elde edebiliyoruz. Defalarca üstüne vurgu yaptığım adrenalini yüksek aksiyonu bol, enteresan hikâyesiyle beraber görülmeye ve oynamaya değer bir oyun, zaten emin olun bakayım diye elinize alırsanız bilin ki bırakamayacaksınız. Sonunu gördüğünüzde rahat edeceksiniz. İyi oyunlar.        









0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!