God of War 2 inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

11 Kasım 2014 Salı

God of War 2 inceleme (ps2 nostalji)



Sony firmasının gözdesi olan, santa Monica stüdyolarının hazırladığı 2005 yılında piyasaya sürülen ve büyük beklenti sonucunda devam oyunu olan god of war 2 oyununun inceleyeceğiz.

İlk oyunun çok ses getirmesinden sonra serinin ikinci oyunu için yapımcılar kollarını sıvadı. Ve belki de oyun tarihinin en çok beklenen oyunlarından biri oldu. G.o.w 2 bu oyunumuzdaki hikayeye değinmek gerekirse, ilk oyundan kaldığımız yerden tuhaf bir şekilde devam etmektedir. Kratos artık savaş tanrısı olmuştur. Ve nerede savaş olsa orayı darma duman etmektedir.

Fakat oyunun açılış özetinde de görüleceği üzere büyük bir kartal kratos’a dokunur ve bütün gücünü alır. Bu arada dev olan kratos küçülür. Kartal ise büyük bir heykele dokunur. Ve heykel bir anda heykel canlanır. Böylece oyunumuz başlamış olur. Fakat ilerledikçe kratos’un geçmişiyle ilgili bazı gerçekleri de öğreniyoruz. Ve gerçek düşmanımız olan tanrıların kıralı Zeus’la ilgili çok önemli ayrıntıları da öğreniyoruz. Ve titanlarla ilgili çok önemli bilgileri ara özetlerde izliyoruz, daha doğrusu işin gerçeği olan hakiki tanrıların titanlar olduğunu Zeus’un ve yandaşlarının titanları nasıl tutsak ettiğini bu oyunda anlıyoruz.

Bu oyunda da ilk ilkinde olan güçlerimiz var. Ve bunlara yenileri de eklenmiş, örneğin barbarian hammer(barbar çekici), blade of olympus(olumpos’un kılıcı) spear of destiny(kaderin mızrağı) gibi. Bunlarıda ilk oyundaki gibi topladığımız orblarla güçlendirip level atlatabiliyoruz. Ayrıca start’a basıp hareketlere bakabiliyoruz. Bir de icarus’un kanatlarını kullanarak bir müddet havada kalmak da mümkün olabiliyor.

İlk oyundaki gibi görüntüler muhteşem, hikâye ise kurgulanışıyla beraber olağan üstü olmuş yalnız yine çarpıcı birkaç müzik olsa da devamlı aynı müzikler çalıp duruyor. Çevre ve karakter modellemeleri oldukça başarılı, oynanabilirlik bazen çok düşman geliyor deyip sıkıldığınız olabilir. Onun haricinde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Çeşitlilik konusunda ilk oyuna göre bazı şeyler eklenmiş, örneğin, pegasus’la oynanan bölüm gerçekten müthiş olmuş. Ayrıca yeni silahların kullanımı ve icarus kanatları da güzel olmuş. Fakat yine değinmeden edemeyeceğim nokta, kamera açılarının yine başarısız olduğu düşüncesindeyim. Bu benim düşüncem tabi ki, ayrıca oyun bittiğinde treasures’da oyunun zorluk derecesine göre bitirdiğinizde kratos’un değişik kostümlerini açabiliyorsunuz.

Ayrıca challenge of titanı ’da geçmeniz gerekiyor. Eğer ben bütün modelleri açacağım diyorsanız oyunun en zor modu olan titan modda da bitirmelisiniz. Bence genel olarak baktığımızda g.oo.w 2oldukça başarılı bir oyun fakat ilk oyuna göre daha kısa oluşu pek hoşuma gitmedi diyebilirim. Tam zevk almaya başladığım zamanda, beklemediğim bir anda oyun bitiverdi. Yine de g.o.w 2ilk oyundan bir adım geride olduğunu söylemek zorundayım, zira yapımcıları gerçekten ilk oyunda çıtayı çok yükselttiler. Belki de bu kadar yoğun ilgi beklemiyorlardı. Ne olursa olsun g.o.w 2’de oyun tarihinin ve ps2’nin en iyi beş oyunu hatta en iyi üç oyunundan biridir. İyi oyunlar.



 
   





  


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!