Urban Chaos inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

27 Ekim 2014 Pazartesi

Urban Chaos inceleme (ps2 nostalji)



Eidos firmasının 2006 yılında piyasaya sürdüğü rocksteady oyun stüdyosunun geliştirdiği mükemmel bir fps oyunu olan urban chaos’u inceleyeceğiz.

Oyunumuzda kontrolden çıkan ve bütün şehre yayılıp korku salan sokak çetelerine daha doğrusu sokak mafyalarına karşı bir savaş veriyoruz. Yönettiğimiz karakterin adı ise nick mason, polis teşkilatının yeni kurduğu ekip olan t-zero’nun lideri, dah ilk turdan çok sert bir açılış yapıyoruz. Çete elemanları manyak b ir şekilde üstümüze koşarak ellerinde satırlarla saldırıyor.

Ayrıca uzak mesafeden de devamlı Molotof kokteyl atıyorlar. Turlarda yalnız değiliz, yanımızda başka polislerde var. Bazen de turlarda yanımızda gelen bir itfaiyeci veya başka bir elemana emir verebiliyorsunuz. Örneğin: itfaiyeciye kapı kırdırabiliyorsunuz, elektrikçiye elektrik devrelerini tamir ettirebiliyorsunuz. Fakat turlarda devamlı yanımızda gelen polis veya başka elemanlar yok. Oyun içinde özel görevleri yaptığınız takdirde madalyon alıyorsunuz, bu madalyonların sayısına göre yeni geliştirmeler açabiliyorsunuz.

 Örnek vermek gerekirse elektrik silahıyla etkisiz hale getirme, kafadan vurma, ölmeden tur geçme, turlarda gizlenmiş beş maskeyi bulma ve çete liderini sağ yakalama. Ayrıca zorluk seviyesini elit yapıp oynarsanız daha çok madalya kazanabilirsiniz. Geliştirmelere örnek vermek gerekirse, tabancanıza dürbün alabiliyor veya assault rifle’ınızın şarjör kapasitesini genişletebiliyorsunuz ve Bomba atar alabiliyorsunuz. Açtığınız şeyleri görmek istiyorsanız, single playerden reward’a girip bakabilirsiniz. Ayrıca on yedi zevkli tur bizi bekliyor.

Urban chaos grafik bakımından yeterli bir oyun diyebilirim. Hikâye ise fena değil, müzik ve sesler orta karar, hasar modellemeleri idare eder, karakter ve çevre modellemeleri iyi, özellikle çete elemanlarının maskeyi iyi düşünmüşler, fakat bütün çete elemanlarında olması da saçma olmuş. Yapay zekâyla ilgili ilgili pek bir şey söyleyemeyeceğim, zira devamlı saldırıyorlar, pek saklandıklarını görmedim. Oynanabilirlik çok zor değil bence lakin zorluk seviyesini yükselttiğinizde işiniz zorlaşıyor. Ayrıca bazı turlar süreli bu turlar sizi strese sokabilir.

 Silahlar oldukça çeşitli ve modellemeleri de harika birde oyunumuz da kalkan kullanabiliyoruz, fakat bazen saçma şeylerde kullanabiliyoruz. Örneğin kalkan kullanıp geçemeyeceğiniz borulardan ateş çıkan bir yerden geçebiliyorsunuz. Ayrıca roketatarlara karşı da kullanabiliyoruz. Hatırlatmadan geçmeyeyim, kalkanımız çelik değil sert plastik, gerçekten saçma olmuş değil mi? Bir de kötü olan bir şet var ki, tur aralarının hep haber bülteni göstererek devam etmesi, daha değişik özetler gösterilebilirdi bence.

 Hikâyeyi aydınlatıcı veya karakterimize özel. Oyunun artıları da var tabii özellikle hostage situation (rehine durumu) çok zevkli kalkan burada işimize yarıyor işte, çete elemanı birini rehin almış bize ateş ediyor, şarjörü bittiğinde bir anda slow motion oluyor, işte o anda kafadan vurmalısınız. Deminde yazdığım gibi oyunda slow motion var, sadece hostage situation ‘larda yok eğer turlarda iyi atış yapabilirseniz slow motion oluyor. Ps1’de oynadığım urban chaos vardı fps değildi normal ilerlemeliydi.

 yani third-persondu oynayanlar hatırlayacaktır stern adında bayan bir polisi yönetiyorduk daha çok gta tarzı bir oyundu yani özgürce şehirde arabalarla gezip görevler yapabiliyorduk, yani eski urban chaos yenisinden çok daha iyi bence,  oynayacaksanız grafiklerine bakmadan önceki urbanchaos’u oynayın derim. İyisiyle kötüsüyle, eksiğiyle fazlasıyla urban chaos oynamaya değer oyun, iyi oyunlar.   








0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!