Heroes of The Pacific inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

3 Ekim 2014 Cuma

Heroes of The Pacific inceleme (ps2 nostalji)



Codemasters’ın dağıtımcılığını üstlendiği irgurus ve redmile stüdyolarının ortak yapımı olan 2005 yılında piyasaya sürülen heroes of the pacific oyununu inceleyeceğiz. 2.dünya savaşının oyunlarını genelde fps olarak oynamışızdır, fakat bu oyunda ise havadan oynayacağız. Yani uçaklarla, uçak oyunları sevenler belki modern uçaklarla daha çok seviyorlardır.

 Bu oyunumuzda ne yazık ’ki eski uçaklar var yani hedefe kitlenen ve takip eden füzeler atamıyoruz ne yazık ‘ki ama yine de çok zevkli anlattıkça anlayacaksınız. Öncelikle menümüzde bulunan flight training’ le başlayıp oyuna hazır hale gelmenizi tavsiye ederim, daha sonra campaign moda girip oyuna başlayabilirsiniz. Yirmi altı mükemmel tur var oyunumuzda ve otuz altı değişik türde uçak kullanabiliyoruz. Turlarda oyunun zorluk seçimine göre yıldızlar alarak uçaklarımızı upgrade edebiliyoruz, oyunumuzda Japon uçaklarıda kullanabiliyoruz.

 Turları iki kişi oynamak isterseniz multiplayer’e girip splitscreen’i seçebilirsiniz. İlk tur Japonların pearl harbor saldırısıyla başlıyor ve savaşın en acımasız yeri guadalcanal ve iwo jima da devam ediyor. Turlardaki bazı görevlerimiz ise bölge koruma, düşman gemisi batırma, askerlerimizi koruma ve kamikaze uçaklarını engelleme diyebiliriz.

Heroes of the pacific grafik bakımından çok etkileyici bence zira oynadığımız uçaklarla gökyüzünde belli bir yüksekliğe çıktığımızda bulutlar etrafımızı sarıyor ben bunu diğer uçak oyunlarında gördüğümü sanmıyorum hikâye ise muazzam çünkü pasifik savaşına dair ne varsa bu oyuna bu oyuna koymuşlar, bence iki bile çıkarabilirlerdi.

Müzikler güzel oyuna yakışır şekilde hazırlanmış hasar modellemeleri ve çevre modellemeleri ise oldukça başarılı ayrıca patlama efektleri çatışmaların harika olması’ da cabası uçak dizaynları ise müthiş hele hele biz uçarken yerdeki tanklar olsun askerler olsun gerçekten çok etkileyici şekilde hazırlanmış birde uçaktan attığımız füze ve torpidoları takip edebiliyoruz. Ateş tuşuna basılı tuttuğumuzda fırlattığımız torpidonun gemiyi nasıl vurduğunu görebiliyoruz.

Yapay zekâ oldukça başarılı düşman uçakları devamlı arkanıza geçip sizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Oynanabilirlik çok zor değil uçuş antrenmanı(flight training) yapıp turlarda’ da oynayarak kısa zamanda alışırsınız. Oyundaki ara özetleri belgesel niteliğinde yapmışlar ama uçakları tanıtıcı filmler koymamışlar bence uçaklarla alakalı filmler olsa daha iyi olurdu. Neyse uçak oyunu seviyorsanız hele hele eski uçaklara hastaysanız(değilseniz bile) heroes of the pacific oynamaya değer bir oyun derim. Alın birde havadan 2.dünya savaşını oynayın derim iyi oyunlar.








    


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!