Fifa Street 2 inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

6 Ekim 2014 Pazartesi

Fifa Street 2 inceleme (ps2 nostalji)



e.arts’ın 2006 yılında piyasaya sürdüğü e.a big’in geliştirdiği fifa Street 2 oyununu inceleyeceğiz. Futbolu izlemeyi çok severiz oynamayı’ da tabiki favori takımımızı alıp değişik arenalarda kapışırız. Bu oyunumuzda ’da kapışmalar mevcut fakat çim sahalarda değil adından da anlaşılacağı üzere sokakta oynuyoruz.

 Çok zengin bir menüye sahip oyunumuzda istersek play now moduna girip hazır olan milli takımları alıp maç yapabiliyoruz. Creation mod da ise oyunucu, saha, takım gibi şeyler oluşturabiliyoruz. Reward moda girdiğimizde ise kazandığımız yetenek puanlarıyla sahalar,t-shirtler,şortlar, ayakkabılar ve efsane futbolcular açabiliyoruz. Yine yetenek puanlarımızla istediğimiz futbolcunun yeteneklerini upgrade edebiliyorsunuz. Options’a girip tutorial’ı izleyerek oyunla ilgili temel bilgileri edinebilirsiniz. Gelelim ana modumuza frendly’de arkadaşlarımızla kapışabiliyoruz hazır takımlardan kendi dörtlümüzü seçip maç yapabiliyoruz.

 Skill challenge’a girdiğimizde ise analogla size gösterilen hareketleri yaparak puanlar kazanabiliyorsunuz. Rule the Street’te ise karakterinizi yaparak başlayabilirsiniz. Çok ayrıntılı bir modelleme menüsü karşımıza çıkıyor örnek ten rengi, vücut yapısı, burun, saç şekli ve rengi, sakalı vb. isterseniz karakterinize dövmede yapabiliyorsunuz. Daha sonra c.ronaldo’nun sizi takımına almasıyla oyunumuz başlıyor. İşte şimdi esas modumuz devreye giriyor burada sokak dünyasına girip maçlarımızı yapıyoruz. Dört değişik  kategori altında toplanmış olan kick abouts team , captain,underground,international’da oynayabiliyoruz.

 İlk başta ünlü futbolcular yok lakin ilk kategoriyi geçtikten sonra team captain’de istediğiniz futbolcuyu takımınıza alabiliyorsunuz. İnternational’da ise milli takım düzeyinde oynayabiliyoruz. Bazı futbolcular takımınıza gelmek isteyebiliyor bazıları’ da gitmek isteyebiliyor. Maç türleri ise çok çeşitli örnek olarak üç sayı öne geçme, gamebreaker yaparak kazanma, belli bir trick puanı yapma vb. oyun içinde önceden bahsettiğim gibi kaleci olmak üzere dört oyuncu alabiliyorsunuz. Maçta analogal trick dediğimiz değişik varyasyonlarla hareketler yaparak game breaker’ımızı doldurabiliyoruz.

 Trickleri ise oyunumuzun menüsünde trick book adı altında bakabiliyoruz ve puanlarımızla yeni hareketler açabiliyoruz. Gamebreaker nedir? Diye merak edenler olabilir, hemen açıklayalım dediğim gibi devamlı analogla hareketler yaptığınızda puanlarıyla beraber üst köşedeki barınız dolar fullediğinizde ise kendi yarı sahanızın ortasında gamebreaker yuvarlağı çıkar, buraya gittiğinizde ise eğer bir rakibiniz geçerseniz bir gol, iki rakip geçerseniz iki gol kaydedebiliyorsunuz, şayet üç rakibinizi ‘de geçip gol atabilirseniz knockout yapıyorsunuz.

Yani rakibinizi direk geçiyorsunuz. Savunmayı ise kare tuşuyla kayarak rakibimize dalabiliyoruz. Sol analog tuşunu salladığımızda ise bir omuzla rakibimizi yere serebiliyoruz sokak futbolu olduğu için kural yok tabii zaten hakemde yok hatta taç, korner ve penaltıda yok. Evet, artık toparlamak gerekirse grafik bakımından çok etkileyici diyebilirim hikâye ise karakterimiz sokak futbolcusundan uluslararası arenaya kadar taşıyabiliyoruz.

 Fakat türkiye mill takımımızı koymamışlar, keşke olsaydı. Müzikler ise menüde mevcut olan radio stations denilen yerden ayarlanabiliyor. Fakat müzikleri beğendiğimi söyleyemeyeceğim çevre ve karakter modellemeleri çok hoşuma gitti. Yapay zekâ ise oyun ilerledikçe sizi zıvanadan çıkarabilir. Zira devamlı omuz atıp sinirinizi zıplatabilirler. Ama yine de çok zevkli olduğunu söyleyebilirim. Hele hele arkadaşlarınızla oynuyorsanız tadına doyamazsınız. Eğer futbolu sokakta oynayıp estetik hareketler yapmak istiyorsanız 3-5-2, 4-4-2 ile uğraşmak istemiyorsanız fifa stree 2’yi tavsiye ederim iyi oyunlar.         



,






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!