Darkwatch inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Eylül 2014 Salı

Darkwatch inceleme (ps2 nostalji)



2005 yılında piyasaya capcom’un sunduğu ve highmoon studios’un geliştirdiği darkwatch oyununu inceleyeceğiz her ne kadar kovboy oyunu gibi gözüksede aslında korku oyunudur  darkwatch.

oyunun başlangıcı klasik kovboy  tren soygunu sahnesiyle başlar lakin kahramanımızın soymak istediği tren yanlış trendir. Ve kasa diye yanlış şeyi patlatır. Ve lazarus malkoth adında bir yaratığı serbest bırakır böylece ondan güç alan diğer yaratıklarda uyanır. lazarus karakterimiz olan jericho’ya saldırır ve vampire dönüştürür ani alır başına belayı ve daha sonra darkwatch adındaki birime katılır.

oyunumuza böylece başlamış oluyoruz oyunda ilerledikçe değişik yeteneklere  ve silahlara  sahip oluyoruz örneğin double jump ,silver bullet,mystic armor,blood frenzy silahlar ise çok çeşitli değil zira yıl 1800’ler olunca double redeenper,shotgun,sniper,carbine,crossbow vb. silahlar var turlar ise sıkıcı değil yirmi bir enfes tur oynayabiliyoruz.tur araları güzel videolarla süslenmiş birde multiplayer modu var karşı karşıya arkadaşlarınızla oynayarak eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

grafikleri benim çok hoşuma gitti fps korku oyunu için muhteşem diyebilirim hikaye ise yazımın başında yazdığım gibi bir kovboyun yanlış treni soymaya çalışıp vampire dönüşüp bir anda yaratıklarla nasıl cebelleştiğini anlatıyor. bence değişik bir o kadar’da orijinal müzikler ve ses efektleri oldukça başarılı çevre ve karakter modelleri ise güzel yapay zeka inanılmaz zira her yerde sizi gördükleri zaman  üstünüze atlayan yaratıklar var.

 Oynanabilirlik çok zevkli kimsenin sıkılacağını sanmıyorum çeşitlilik ise fazla değil örneğin karakterimize yakışacak bir atı var çok fazla binemiyoruz ne yazık ki bunun yanı sıra bir turda garip bir araç kullanabiliyoruz ama  oda sınırlı bir yere kadar zevkine varamadan tur bitiyor bence biraz daha uzun olsaydı daha iyi olabilirdi, birde değişik araç kullanımı olabilirdi. artık bundan sonra çıkacak oyunda inşallah oyunda extralarda olması güzel olmuş istediğiniz turu oynayabiliyor ,concept art’a bakabiliyorsunuz.ara özetleri izleyip oyun istatistiklerine bakabiliyorsunuz.

 sonuç olarak bu oyuna kovboy oyunu olarak bakmamak lazım internette birinin darkwatch’la gun’ı kıyasladığını gördüm bu kesinlikle yanlış neden zira gun fps değil bir kere third person oynanan bir oyun, ayrıca korku oyunu hiç değil onun için iki oyunu kıyaslamak yanlış gun’ı,red dead revolver adlı oyunla kıyaslayın darkwatch’la değil her neyse bence mükemmel bir fps korku oyunu eğer oynamadıysanız şiddetle tavsiye ediyorum en kısa zamanda alıp oynayın derim iyi oyunlar.  





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!