Ghostbusters (2016) ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Ghostbusters (2016) ön inceleme (pc)

Çocukken izlediğim en güzel eğlenceli aslında korkunç olması gerekirken aksine bizleri güldüren ve en çokta müziğini duyduğumuzda dans etmekten kendimizi alamadığımız, çizgi filmlerini defalarca kez izlesekte bıkmadığımız her oyunu çıktığında merakla alıp oynadığımız belki de ‘’hayalet’’ dendiği zaman ilk aklımıza gelen şeylerden biri olan onları yakalayıp hapsettiğimiz en eğlenceli yapımlardan biri olan hayalet avcılarının şu aralar yeni filmi de hazır vizyona girmişken, en yeni oyunu olan Ghostbusters 2016’nın ön incelemesini yapacağız bugün.

Eski hayalet avcılarını çoğunuz bilirsiniz ekibin tamamı erkeklerden oluşuyordu. Piyasaya çıkan birçok hayalet avcıları çizgi filmleri de oldu bunlarda değişik ekipler filan gördük. Yeni çıkan hayalet avcıları ise bunların tersine ekibin tamamı bayan elemanlardan oluşuyor. Bu kimilerine göre doğruyken kimilerine göre yanlış olduğu eleştirmenler tarafından hala tartışılıyor. Bu oyunumuzda ise bir denge sağlamışlar yani ekipte iki bayan iki de erkek avcı var. Bayanlar çok tatlı biri sarışın diğeri siyahi iki cesur savaşçı. Beyler ise biri lider vasıfları taşıyan diğeri ise ekibin iri kıyım güçlü kuvvetli abisi diyebiliriz.

Oyunumuz tepe kamerası ile oynanıyor. Dört karakterimizden istediğinizi seçebiliyorsunuz, iyi olan ise turlarda diğer karakterlerde yanınızda oluyor. Böylece hayaletlerle daha rahat savaşabiliyorsunuz. yani tek karaktere bağlı kalmayabilirsiniz. Hatta Sonraki turları oynadığınızda ise yine istediğiniz karakteri seçebilirsiniz Her karakterin kendine göre kişisel silahları ve el bombaları var tu geçtikçe level atlıyoruz ve bize verilen puanlarla karakterlerimizi güçlendirebiliyoruz. Eğer isterseniz dört kişiye kadar aynı eski atari salonlarındaki gibi oynayabilirsiniz. Tabii elinizde o kadar gamepad var ise; (gamepad demişken oyun çok rahat şekilde gamepad ile oynanabiliyor arkadaşlar.)

Oynanış kolay arkadaşlar silah kullanımı filan kolay zaten o kadar çok zor bir oyun değil. Eliniz çabuk alışacaktır ben ilk oynamam da bile hiç ölmedim. Zaten sık sık sağlık paketleri çıkıyor birde sık çıkan kontrol noktaları sayesinde ilerlemek çile olmaktan çıkıp büyük bir keyfe dönüşüyor. Zaten siz veya karakterleriniz ölse de hemen oracıktan başlıyor benim birkaç kere yanımdaki avcılara olmuştu. Hayaletleri hayalet sensörü çalıştırarak bulabilirsiniz. Turların sonunda ve aralarda da boss hayaletler çıkıyor bu hayaletleri önce sersemletip sonradan hayalet kapanı ile yakalıyorsunuz. Turlarda gizli objelerde var isterseniz onları da gezerek bulabilirsiniz. En büyük sıkıntı ise sürekli silahla ateş edememeniz, zira bu gibi durumlarda silah ısınıyor ve limitin düşüp silahın soğumasını beklemeniz gerekiyor.

Sonuç olarak orta boyutlu arcade atari salonu benzeri arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz sizi sıkmayacak her daim oynamak isteyeceğiniz bir oyun olan hayalet avcılarının en yeni oyununu sizlere tavsiye ederim arkadaşlar. Yaptığım ön inceleme itibariyle bugünlük bu kadar diyelim ama ileride oyunu bitirdikten sonra detaylı bir inceleme yapıp artılarını eksilerini konuşuruz. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.


GhostbustersGhostbusters




0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!