The Juicer (mini game) inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

21 Mart 2016 Pazartesi

The Juicer (mini game) inceleme (pc nostalji)

Son yıllarda akıllı telefonların ve tabletlerin artmasıyla beraber fiyatlarında epey ucuzlamasıyla hemen hemen herkesin elinde ya bir tablet ya da akıllı telefon görür olduk. Birçok uygulama sayesinde eğlenceli ve güzel dakikalar geçirebiliyoruz. Bol bol fotoğraf çekerken istersek sosyal medyada takılıp istersek de değişik tarzda olan bir dünya oyundan istediğimizi oynayarak vakit geçirebiliyoruz. Akıllı telefonlarla konuşmaktan veya mesajlaşmaktan çok sanırım üstte saydığım şeyleri yapıyoruzdur herhalde.

Her neyse beni üstteki saydığım şeylerden en çok ilgilendireni oyun kısmı oluyor. Gerek telefonlarınızda, tabletinizde veya PC’nizde oynayabileceğiniz küçük boyutlu benim mini oyun diye tabir ettiğim çerezlik çok sistem gerektirmeyen ve genelde aynı mekânlarda oynanan ve orta kalitede grafiklere sahip olan oyunlardır.  Bugünde sizlere çok eğlenceli ve şimdiye kadar öncekilere pek benzemeyen bir mini oyun olan ‘’ The juicer’’ adlı bir nebze olsun fps diyebileceğimiz komik mi komik bir oyunun incelemesini sunacağım. Bu oyunda bir çiftçiyi yönetiyoruz arkadaşlar sebze ve meyvelerinin çabuk yetişmesi ve onları hemen satıp para kazanmak isteyen sabırsız bir çiftçi. Bunun için bir araştırma merkezine gidip yeni hazırlanmış bir ilacı alır ve hemen o ilacı bahçesinde kullanır. Ama bu ilaç daha ne yazık ki denenmemiştir. Bunun sonucunda meyve ve sebzeler canlanır ve saldırgan olurlar. Bunun akabinde çiftçimiz bu durumu kurtarmak için kolları sıvar ve hepsini yok etmeye karar verir.

Oyunun amacı arkadaşlar bize verilen silah ile bir nevi fps şekilde bize saldıran meyve veya sebzeleri olabildiğince hızlı bir şekilde vurarak ekranın sağ köşesindeki yeşil sıvı limitini doldurmak. Ama size verilen süre dolmadan tabi ki. Turları geçtiğinizde bazı geliştirmeler yapabiliyorsunuz. Bu geliştirmeleri turlarda vurduğunuz ve kazandığınız paralarla satın alabiliyorsunuz. Bu geliştirmeler kullandığınız silah, kalkanınız olan çitiniz ve kullandığınız el bombası oluyor. Ayrıca turlara başlamadan önce el bombası satın alabilirsiniz.

Bunun yanı sıra alternatif silahlarda kullanabiliyorsunuz. Çift namlulu bir tüfek bir de pompalı gibi çok güçlü hasar verme gücüne sahip bir silah. Ayrıca turlarda oynarken de bazı size yarımcı olabilecek itemler alabiliyorsunuz. Mesela saat işaretini vurduğunuzda ekstra zaman elde ediyorsunuz. El bombası vurduğunuzda ekstra el bombası, mermi vurduğunuzda da ekstra mermi kazanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra kum saati işaretini vurduğunuzda ise bütün size saldıran sebze, meyveler yavaşlıyor yani matrix’teki gibi slow motion hareket ediyorlar, böylece hepsini daha rahat vurabiliyorsunuz. Eğer onları vurmazsanız ne oluyor? ekranın sağ tarafındaki sıvı limitini aşağı çekiyorlar. Süre biterse ne olur? Benim bir kere sürem bitti, hiçbir şey olmuyor arkadaşlar sadece size verilen madalya bronz oluyor yani en kötü süreyi yapmış kabul ediliyorsunuz.


Ayrıca bazen küçük bazen büyük deney tüpleriyle inen sıvıları da vurmayı unutmayın onlarda limitinizi yükseltecek. Bir de bazı turlarda sizlere değişik araçlarla topluca saldıracaklar. Bu saldırıları yapmadan araçları bir şekilde patlatın. Bir de ters ok işareti olan simgeyi elinizden geldiğince vurmamaya özen gösterin, zira sizin yönünüzü terse çeviriyor. Yani sola silahı çevirecekken sağa döndürüyorsunuz bu da sizi bayağı zor duruma sokuyor. Bazı turlarda ki bu turlar ileriki turlar bu turlarda karınca sürüsü gibi sizlere saldırıyorlar ve mouse’le ateş ettiğiniz için parmaklarınız bile yorulabiliyor ayrıca Kalkanlı olarakta size saldırabiliyorlar ama sizde kalkan simgesi vurduğunuzda koruma alıyorsunuz. Oyunu episode olarak oynayabiliyoruz ama bana kısa geldi oyun ben daha uzun bir oyun bekliyordum doğrusu. Sonuç olarak küçük boyutlu, eğlenceli ve komik bir oyun oynamak istiyorsanız ‘’The juicer’’i sizlere tavsiye ediyorum. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!