Princess Kaguya Legend of The Moon Warrior ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

16 Ocak 2016 Cumartesi

Princess Kaguya Legend of The Moon Warrior ön inceleme (pc)

Herkesin kendine göre hobileri ve merak ettikleri vardır. Mesela tarih, kültürel yapı, sanat vb. bunların yanı sıra benim de çok merak ettiğim ve içinde olan film, dizi ve oyunları oynadığım ‘’mitoloji’’. En çok bildiklerimiz yunan ve mısır mitolojileridir, fakat bir o kadar etkileyici ve merak uyandıran bir diğer mitoloji ise japon mitolojisidir. Tuhaf şekilleri olan yaratıklar oni denilen iblisler, uçan garip korkunç kuşlar filan. Yunan mitolojisinden tabii ki en iyi örnek god of war. Japon mitolojisinden en iyi örnekler görebileceğiniz oyun ise benim ps2’de ki en iyi oyun olarak nitelendirdiğim okami. Okami’nin yanı sıra pc’de oynayabileceğiniz grafikleri karton tarzı ve okami’de de olan bir karakter olan princess kaguya legend of the moon warrior oyunu.

Çok büyük boyutlu olmayan ve 2,5 boyulu olan oyunumuzda prenses kaguya’yı yönetiyoruz. İkiz kardeşi olan sakuya’yı (okami’de bize yardım edip yol gösteren ana karakterlerden bir tanesi) kötü iblisler ele geçirip kaçırıyor, daha sonra bizde kardeşini kurtarması için prenses kaguya’ya yardım ediyoruz. Oyunda kaguya’nın elindeki tuhaf silahı ile vurarak yaratıkları halledebiliyoruz. Bunun yanı sıra yay kullanarak düşmanlarımıza uzaktan saldırılar gerçekleştirebiliyoruz. Lakin yay’ın sanki fps oyunlarındaki ağır makineliyi durmadan kullanınca çok ısınır ateş edemeyiz ya işte aynı o misal bir zaman sonra ok atamıyorsunuz. Yani belli bir limit var o limit dolduğunda ok atamıyorsunuz, tekrardan limitin boşalmasını beklemek zorundayız.

Oyuna girdiğinizde size resimler halinde tutorial gösterilecek ama oynayarak daha iyi öğrenebilirsiniz. Ekranın boş kısmında deneyerek en iyisi. Zaten yönlendirme tuşlarına bir zaman sonra alışırsınız zira koruma, tekme ve zıplama gibi çoğu aksiyon, dövüş oyunlarında olan tuş kombinasyonları mevcut. Değişik seriler yaparak düşmanları alt edebilirsiniz, bunun yanı sıra sağlık limitinizin altında bulunan mavi alev simgesi olan özel gücünüz dolduğu zaman kullanarak yaratıkları daha rahat yok edebilirsiniz. Eğer elinizde yay varken özel güç kullanırsanız yan yana dizili halde çıkan okçu tavşanlar(herhalde tavşandırlar diye tahmin ediyorum) seri şekilde düşmanları ok yağmuruna tutuyorlar. Eğer diğer toplu tokma gibi olan silahı varsa olduğu yerde şimşek çaktırıyor.

Turların sonlarında aynı arcade oyunlardaki gibi boss niteliğinde güçlü yaratıklar geliyor ve onlarla savaşıyoruz. Çok zorlu değil turlarda checkponit filan yok eğer ölürseniz baştan başlıyorsunuz. Ama çokta endişelenmeyin zira turlarda bol bol sağlığınızı artıracak şeyler bulabiliyorsunuz. Oyunda güç geliştirme veya silah geliştirme gibi satın alma, açma gibi şeyler yok, daha sade ve düz mantıkla ilerleyebiliyoruz. Oyunu 2 kişi oynayabiliyor muyuz tam anlayamadım zira herhangi bir seçim ibaresine rastlamadım. Fakat oyunun ana menüsünde yer alan hemen new game’in altında olan soru işareti var onun ne olduğuyla alakalı bir fikrim yok. Herhalde değişik bir mod veya galeri filan olabilir veya 2 kişilik modda olabilir. eğer isterseniz oyunu gameped ile de oynayabilirsiniz. bir de ufak bir hatırlatma yapayım oyunu klavye ile oynayacaklar ilk başlarda zorlanacaklardır zira tuşlar çok ters, mesela oyuna start vermek için q tuşuna basmalısınız. diğer tuşları da deneyerek bulabilirsiniz.

Grafikleri ve çizimleri çok kaliteli olmuş, ayrıca müzikleri de oyunun ana yapısına uyuyor. Oynanış çok zor değil hikâye namına pek bir şey beklemeyin orta derece bir senaryo diyebiliriz zira. Karakter modellemeleri güzel olmuş, bana okami’yi hatırlattı. Zaten japon tarihinde mitolojilerine ait bu tarz sanatsal çizimlere çok örnek görebilirsiniz. Sonuç olarak küçük boyutlu sanatsal temaya dayalı değişik bir aksiyon oyunu oynamak istiyorsanız princess kaguya leğen of the moon warrior’ı sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.



 





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!