Oxenfree ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

26 Ocak 2016 Salı

Oxenfree ön inceleme (pc)

Yine bir bağımsız stüdyonun deneysel yapımı ile karşınızdayım. Bugün değişik bir macera oyununun ön incelemesini yapacağız. Oyunumuzun adı oxenfree, bir grup gencin bir adaya yaptıkları gezi sonrasında başlarından geçen tuhaf olayları konu alan oyunumuzda bol diyalog ve ağır işleyen bir kurgu mevcut. İlk başta size karakterler yokmuş gibi gelebilir zira yönettiğimiz karakter dahil bütün görüp görebileceğimiz karakterle adeta minyatür gibi.

Bazı bazı karakterlere yakınlaşan kamera açısı ile karakterlimizi daha net görebilme şansına erişebiliyoruz. Oyun ilk başta bayağı gevezelik derecesinde yapılan diyaloglarla başlıyor. Bizim yönettiğimiz karakterimizin ise tepesinde beliren baloncuk seçenekleriyle beraber istediğiniz cevabı verebiliyorsunuz. Bu bağlamda İngilizcesi zayıf olan arkadaşlar ne yazık ki zorlanacaklardır. İnşallah ileride Türkçe yaması çıkar diyelim.

Yönlendirme ise w,a,s ve tuşu ile yani bazı arkadaşlar tıkla-ilerle oyunu sanabilirler, ne yazık ki öyle değil. Oyunun kamera açısı demin bahsettiğim gibi karakterlerimizin küçük görünmesine sebep olan bir kamera açısı olan 2,5 boyutlu bir kamera açısı. Aslında bazı bu tür kamera açılarında karakterler daha büyük olabiliyor ama bu oyunda yapımcılar böyle bir tercih yapmışlar. Ben ön incelemesini yaptığım müddetçe herhangi zor bir bulmaca tarzı bir şeyle karşılaşmadım. Sadece mağara gibi bir yerin ağzında radyo frekanslarıyla mağarada oluşan tuhaf bir ışık huzmesine sebebiyet verdiğimi hatırlıyorum o kadar.

Girdiğiniz her ortamda bazı üzerinde yuvarlak sembol olan objelerle etkileşime girebiliyorsunuz. Bu ya bir taş olabiliyor ya da bir kola. İleri de daha değişik objeler alıp bunlarla değişik bulmacalar veya kombinasyonlar yapabiliriz diye düşünüyorum. Genelde oyunların gamepad ile oynanıp oynanmadığını kontrol ederim fakat bu oyunun etmedim. Net olarak ta oynanıp oynanmadığını bilmiyorum arkadaşlar ama oynamak isteyen arkadaşlar deneyebilirler.


Sonuç olarak çok büyük boyutlu olmayan ve çok türüne rast gelmediğimiz bol diyalog ve macera seven arkadaşlarımıza bu grafikleri kaliteli gizem dolu aynı zamanda yer yer korku öğeleriyle karşılaşacağımız oxenfree’yi sizlere tavsiye ederim. Bu yaptığım ön incelemede tam olarak oyunun ne olduğu konusunda net bir fikre sahip olamadım. Bu tarz oyunlar tam bir kapalı kutudur, iyi de çıkabilirler çok sıkıcı kötü oyunda olabilirler onun için oyunu bitirdikten sonra tam incelemede esas notunu verebiliriz arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar. 







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!