Toby The Secret Mine ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

26 Ekim 2015 Pazartesi

Toby The Secret Mine ön inceleme

Bugün yine oynamaktan vazgeçemediğim türlerden biri olan 2,5 boyutlu olarak tabir ettiğim bir platform macera oyunu olan ‘’toby the secret mine oyununun ön incelemesini yapacağım. Eskiden mario, rayman ve daha birçok zıplamalı, hoplamalı oyun oynamışızdır, o kadar çok ki şimdi aklıma gelmiyor bile sadece en popüler olanları geldi o kadar.

Toby the secret mine oyununu ilk gördüğüm zaman aklıma grafikleriyle beraber limbo ve halis muhlis Türk yapımı oyun olan monochroma geldi. Sadece grafikte değil tabii aynı zamanda platform oyunu olmaları ve oynanış mekaniklerinin benzemesi de cabası. Bu küçük boyutlu ve eğlenceli oyunumuz direk oyuna girilen bir açılışa sahip.

Yani menü filan ilk başta yok. Bu bazı başka oyunlarda da karşılaştığımız bir durum. Oyunumuzun konusu, benim anladığım kadarıyla yönettiğimiz karakterimizin artık arkadaşları mı oluyorlar yoksa köylüler mi? Onu bilemeyeceğim, bu dostlarını kaçıran ondan biraz daha dev olan kötü kalpli olduğunu düşündüğüm bir yaratık tarafından alıkonulmaları sonucu bizim de karakterimizi yöneterek hapis edilen arkadaşlarını kurtarmamızı konu alıyor. İşte başta dedim ya mario gibi diye kaçırılan prensesi kurtarma gibi.

Karakterimizle yapabildiğimiz şeyler sınırlı, yani herhangi bir silahı veya büyü gücü filan yok. Sadece zıplayabiliyoruz o kadar. Bunun yanı sıra karışımıza çıkan engelleri sandıklar yardımıyla iteleyerek veya çekeleyerek geçebiliyoruz. Diğer platform oyunlarına nazaran bir değişiklik ise bulmacalar olması. Bu pekte alışık olduğumuz bir durum değil ama nadir de rastlasak bazı platform oyunlarda bulmacalarla karşılaşabiliyoruz.

Sonuç olarak küçük boyutlu ve pc’nizi kasmayacak rahat rahat oynayabileceğiniz. Etkileyici müzikleri ve masalsı dünyası ile sizleri kendine hayran bıraktıracak bir oyun olan ‘’toby the secret mine’’ oyununu kesinlikle tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!