Lost Horizon 2 ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

10 Ekim 2015 Cumartesi

Lost Horizon 2 ön inceleme

Kaçınız lost horizon (kayıp ufuk) filmini izlediniz bilmiyorum ama çok eski bir film olmasından mütevellit bundan sonra da izleyeceğinizi sanmıyorum. Zira çok ama çok eski bir film. Sadece aranızda klasik, siyah beyaz filmleri sevenler varsa izlerler. Hatta izlemişlerdir bile diye düşünüyorum. Ayrıca film arşivi yapanlarında bildiği bir film olduğunu düşünüyorum.

Açık söylemek gerekirse sinemayı iyi bildiğim halde ve birçok klasik filmi izlediğim halde lost horizon filmini hiç duymamıştım, Ta ki oyununu görene kadar. Yaptığım araştırmalar sonucunda bir film oyunu olduğunu gördüm. İlk defa bir sinema filmi tıkla-ilerle macera oyunu olarak karşımıza çıkıyordu belki de.

Zaten bir gerçek var ki filmi izledikten sonra oyunu oynamak istemezdim doğrusu. Ama oyunu bitirdikten sonra filmini izlemede bir sakınca yok bence. Neyse oyunumuza geçelim, bu kadar konuştuk ama bu oyunumuz lost horizon 2 yani ilk oyunun devamı. Şimdi soracaksınız 2.filmi mi çıktı da oyunu piyasaya sürüldü diye? Cevap: hayır. Yapımcılar kendi inisiyatiflerini kullanarak ve kendi hikâye kurgularını oluşturarak bir ilerleyiş hazırlamışlar.

Gelelim lost horizon 2 ön incelememize, yine ilk oyundaki gibi ve genelde bildiğimiz yönlendirme şekli olan imleç hareketleriyle karakterimizi yönetebiliyoruz. Yine diyaloglara girebildiğimiz ve karşımıza çıkan bulmacaları çözdüğümüz bir oyun bizi bekliyor. Girdiğiniz her mekanda aldığınız objeleri sağa sola kullanarak veya birleştirerek elde ettiğimiz değişik araçlarla yolumuza devam edebiliyoruz.

Bu birleştirmeler bazen mantıklı olabilirken bazen çok saçma olabiliyor. Aynı şekilde ara ara takıldığınız olabilir bu gibi zamanlarda da elinizdeki her ne olursa olsun size saçma da gelse bütün objelerinizi kullanabilecek her yere kullanın.

Bu oyunda genelde tıkla-ilerle oyunlarında olmayan aksiyonu da adapte etmeye çalışmışlar. Size verilen kısa zaman içinde sizden istenilen objeyi bularak getirmeniz gereken yere çabuk bir şekilde yetiştirmelisiniz. Oyunun başında bir kere karşılaşıyoruz. Tahminim o ki oyunun ileriki safhalarında da bu tarz aksiyonlarla karşılaşacağız. Bir de yine bize heyecan yaşatan saklanma ve nöbetçilere yakalanmadan geçişler var.

Sonuç olarak içinde aksiyon, heyecan ve gizem dolu bir macera oyunu oynamak istiyorsanız eğer ilk oyununu oynayıp filmini de izlediyseniz ‘’lost horizon 2’’ oyununu kaçırmayın derim arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!