How to Survive Third Person Standalone ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

7 Temmuz 2015 Salı

How to Survive Third Person Standalone ön inceleme


Hayatta kalma ve zombili oyunlar son yıllarda bir hayli popüler hale geldi. Daha çok bağımsız stüdyoların piyasaya sürdüğü düşük bütçeli yapımlar oyuncuların gözdesi haline geldi. Bununla beraber birçok bağımsız oyun stüdyosu için de ilham kaynağı oldu bu durum.

Bugün ön incelemesini yapacağımız oyun aslında daha önceden çıkmış bir oyun, evet yanlış duymadınız. Eko software’in geliştirdiği ve tepe kamerası ile oynanabilen how to survive oyununu bu sefer third person yani arkadan görüş açısı ile oynayabileceğimiz şekilde piyasaya sürdüler. Neden böyle bir şeye gerek duydular onu bilemeyiz.

Önceki oyunu oynayanlar hikâyeyi zaten biliyorlar. Onun için es geçiyorum, ama devam oyunu sanan arkadaşlar varsa kesinlikle değil aynı oyun hiçbir farkı yok. Bu hatırlatmamızı yaptıktan sonra incelememize gelelim. Oyuna basit görevlerle başlıyoruz adeta bize pratik yaptırırcasına yaralı birini iyileştirmemiz için bir bitki bulup onu iyileştirmemiz isteniyor, bu bitkileri bizde ileride sağlığımız azaldığında sağdan soldan bulup kullanabiliyoruz.

Akabinde tamamı açık olmayan haritamızda gitmemiz gereken noktaya ilerlemek için görevlendiriliyoruz. Amaç ne olduğu bilinmeyen bir salgından sonra herkesin insan yiyen bir canavara dönüştüğü dünyada bir şekilde hayatta kalmak. Elimize ilk başta bir sopa parçası alıyoruz fakat sonradan değişik silahlar kullanabiliyoruz. Yolumuza çıkan bazı eğitici videoları alıp izlemenizi tavsiye ederim.

Oyunda level atlama sistemi var ve her level atladığınızda size verilen puanla yetenek ağacınızdan geliştirmeler yaparak karakterinizi güçlendirebiliyorsunuz. İlk başta seçme şansınız yok ama sonradan değişik birçok yeteneğe, artık hangisine kullanmak isterseniz puanınızı verebilirsiniz. İlk başta ateş yakma yeteneğine sahip oluyoruz. Daha sonradan bize verilen görevlere devam ediyoruz. Bu arada oyunda gece gündüz döngüsü de var onun için dikkatli olun ve arkanızı kollayın derim.


Karanlık olunca hemen fenerinizi kullanabilirsiniz. İsterseniz kullanmayın, bana karanlık vız gelir tırıs gider korkmam ben zombilerden diyorsanız yanılırsınız. Zira gollum’a benze tuhaf bazı hızlı yaratıklar size saldırıyor bunlardan en iyi fenerle kurtulabilirsiniz. Çünkü ışıktan korkuyorlar. Ama fenerin şarjına dikkat edin eğer biterse dolduracak yer bulmalısınız.

Avlanma da yapabiliyorsunuz. Mesela bulduğunuz tel parçası ve sağlam bir odun parçası ile yay yapabiliyorsunuz ve zombileri de bununla öldürebiliyorsunuz. Daha sonradan bulabileceğiniz değişik başlık, zırh,dizlik gibi ekipmanlarla karakterlerinizi güçlendirebiliyorsunuz.
Grafikleri fena olmayan çok büyük boyutlu olmayıp ta hayatta kalma tarzı crafting tarzı oyun meraklılarına kesinlikle oynamalarını tavsiye ederim. İlk oyunu oynamadıysanız bu oyun tam size göre bir fırsat diyebilirim. İyi oyunlar.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!