White Night ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

6 Mart 2015 Cuma

White Night ön inceleme



Eskiden hep gazetelerde çizgi-roman Karaoğlan filan okurduk, film olarak ’ta siyah beyaz görüntüye oldukça aşinayız. Gerçek anlamda klasik yapımların başında gelir siyah beyaz yapımlar. Oyun olarak pek aşina olduğumuz söylenemez zira böyle bir oyun görürsek bu oyunda bir sorun var galiba deriz.
Yani anlayacağınız renkli oyunları daha çok tercih ederiz. Bu oyunumuzda da siyah beyaz temalı bir oyun evet renk namına hiçbir şey yok. Daha çok sanatsal yönüyle ön plana çıkarmaya çalışmışlar. Geçenlerde afterfall reconquest oyunu çıkmıştı o oyunda siyah beyaz’dı. Ama aksiyon ve macera içeren metro benzeri bir oyundu.

Bu oyunumuz ise daha çok macera, gizem, bulmaca içeren bir oyun yani biraz dedektiflik yapabileceğimiz tıkla-ilerle oyunlarına benziyor. Oyunumuz karakterimizin aldığı bir ihbar sonucunda o bölgeye giderken geçirdiği tuhaf kaza sonucu başlıyor. Yaralanan karakterimize bir şekilde birilerinden yardım bulabilmek için etrafı araştırıyoruz.

Sağı solu incelerken büyüteç çıktığında o objelerle etkileşime geçebiliyorsunuz. Bazı yerlerde karanlıkta kaldığınızda kibrit yardımıyla önünüzü aydınlatabiliyorsunuz. Bazı yazılar bularak olaylar hakkında geniş bilgi edinebiliyorsunuz. Aralara biraz gizem ve doğaüstü olaylar da sokulmuş bu da oyunu daha cazip ve oynayanları meraklandıran bir durum olarak göze çarpıyor.

Bazen oyunda sabit kamera açıları olduğu için ve siyah beyaz grafiklere sahip olduğu için karakterinizi görmekte zorlanıyorsunuz ama belli bir zaman sonra alışıyorsunuz.
Sonuç olarak ön incelememizde söyleyebileceklerim bu kadar zira tam incelemeyi oyunu bitirdikten sonra ayrıntılı bir şekilde yapacağım. Biraz gerilim biraz gizem, bulmaca ve değişik bir grafiklere sahip bir oyun oynamak istiyorsanız White night’ı kesinlikle tavsiye ederim. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!