Life is Strange ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Şubat 2015 Pazartesi

Life is Strange ön inceleme



Daha önceden remember me ile karşımıza çıkan oyun stüdyosu dontnod bu sefer yine bir bayan karakter yönettiğimiz ve doğaüstü güçleri olan life is strange oyunu ile karşımıza çıkıyor.
Remembe me daha çok fütüristtik bir dönemde geçiyordu ve dövüş kombinasyonarı ön planda olan bir oyundu. Bu oyunda ise daha çok metafizik olayların öne çıktığı garip şekilde gizemli olayların arka arkaya gelmesiyle tuhaflaşan bir dizi hikâye diyebiliriz.

Oyunda yönettiğimiz karakterimizin tuhaf bir rüyası ile başlayan oyun bütün tuhaflıklarıyla devam edecek ve sizi şaşırtmayı başaracak zira oynanış mekanikleriyle beraber biraz bana tıkla ilerle oyunlarını anımsattı. Diyalogların oluşu ve objeleri değişik bir seçim tazı ile kullanmak bana tanıdık geldi.

Aslında başta deniz feneri ve karanlık ortam görünce aklıma ilk alan wake geldi. Fakat sonra bunun bir rüya olduğunu görünce ve sınıfta uyanınca bir anda düşüncelerim değişti. Bu oyun tarzında daha önce oyun oynadınız mı bilmem ama aksiyonu az daha çok objelerle ve doğaüstü gücümüzle ki zamanı geri alabilme yeteneği var kızımızın, oyunumuzu ilerletmeye çalışacağız. Mesela fahreinght oynayan ve sevenler varsa bu oyunu kesinlikle tavsiye ederim.

Oyunun grafikleri çok hoşuma gitmedi ama hikâyesi ilgi çekici diyebilirim. Oynanabilirlik çok değişik başka oyunlara benzemiyor. Ama oynadıkça alışırsınız oyunun yapımcıları son yıllardaki modaya uymuş ve ne yazık ki bölüm bölüm çıkarmaya karar vermişler. Neyse sonuç olarak değişik bir oyun görmek istiyorum diyenlere tavsiyemdir.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!