Cold Winter inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

20 Ocak 2015 Salı

Cold Winter inceleme (ps2 nostalji)



swordfish stüdyolarının hazırladığı Sierra firmasının 2005 yılında dağıtımcılığını üstlendiği çoğu oyunun gölgesinde kalan aslında çok müthiş bir fps oyunu olan cold winter’ı inceleyeceğiz.

İçinde türlü türlü oyunların döndüğü gizli işlerin yürütüldüğü ajan hikâyelerini bilirsiniz. Böyle türde bir oyun oynamadıysanız bile filmini izlemişsinizdir. İşte cold winter’da bu tür oyunlardan fakat oyunumuzda fazla gizlilik yok. Sadece kapalı kapılar ardındaki şeyler gizlilik içeriyor. Biz ise fps olarak önümüze geleni rahat rahat olarak öldürebiliyoruz.

Hikâyemiz ise kısaca şöyle, Andrew sterling adındaki ajanımız bir görevdeyken yakalanır ve çin hapishanesine getirilir türlü işkenceler yapılır. Ve daha sonra gizemli bir bayan arkadaş ortaya çıkar ve karakterimizi kurtarır. Oyunumuzda böylece bu ilginçliklerle başlamış olur. Devamında da tuhaflıklar devam edecek emin olun. Oyunun içeriğine değinecek olursak ilk olarak tabancayla başlasak da ileriki turlarda çeşitli silahlar kullanabiliyoruz.

 Öldürdüğümüz düşmanlarımızdan üstlerini arayarak herhangi objeleri alabiliyoruz. Örneğin çelik yelek gibi, bunun yanı sıra etrafımızdaki masa, sandalye gibi materyalleri istersek kalkan olarak da kullanabiliyorsunuz. Bulduğunuz demir ve penseyle açamadığınız kapıları açmak için kombine yaparak lockpick (maymuncuk) yapabilirsiniz. Bu kombinasyonlar oyunun ileriki turlarında da çok işinize yarayacak, mesela boş şişe, benzin dolu bidon ve bez parçası bulduğunuzda kombine yaparak molotov coctail yapabiliyorsunuz.

Grafik bakımından oldukça etkileyici bir oyun diyebilirim. Kullandıkları motoru en iyi şekilde değerlendirmişler diyebilirim. Hikâye biraz karışık gelebilir ama oynadıkça bir şeyler anlayacaksınızdır diye umuyorum. Müzikler bir fps oyun için oldukça iyi seslendirmeler de başarılı, hasar modellemeleri harika mermi izleri kırılan dökülen masalar her değdiğimiz nesnenin hareket etmesi yani oyunun fizik motoru da oldukça başarılı diyebilirim.

Çevre ve karakter modellemeleri de iyi olmuş, yapay zekâ diğer saydığım şeyler gibi iyi, düşmanlarımız üzerimize saldırmıyorlar. Aksine duvar arkası veya bizim yapabildiğimiz gibi masaları kalkan olarak kullanabiliyorlar ve canınızı bir hayli sıkabiliyorlar. Bunun yanı sıra vurduğunuz karakterin gerçekçiliği müthiş olmuş. Fışkıran kanlarla beraber kafası veya kolu, bacağı kopabiliyor.

 Oynanabilirlik çok zor değil kolaydan zora giden bir oyun ayrıca devamlı ipuçları vererek sizi yönlendiren bir oyun, çeşitlilik konusunda ise biraz daha fazla araç kullanımı olabilirdi. Bence o zaman daha güzel olurdu. Bir de bu oyunda merdiven çıkarken diğer fps oyunlarda olmayan nasıl oluyorsa elleri gözükmeden sadece ayaklarıyla dik bir merdiven çıkarken eller gözüküyor. Sonuç olarak 2005 yılı oyun dünyasında milattı. Bence çok sansasyon yaratan oyunların yılıydı. Cold winter ise başta dediğim gibi birçok oyunun gölgesinde kaldı. Cold winter kötü mü? Hayır, çoğu kişi gözden kaçırdı. Veya fazla tanıtımı yapılmadı. Neyse mükemmel bir fps aksiyon, macera oynamak istiyorsanız cold winter’ı kaçırmayın derim. İyi oyunlar.     











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!