Sniper Elite v2 inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

20 Aralık 2014 Cumartesi

Sniper Elite v2 inceleme



İkinci dünya savaşı oyunlarının birbirleriyle rekabetin yoğun olduğu zamanlarda pek de alışık olmadığımız bir tür olarak karşımıza çıkan sniper elite diğer oyunlara nazaran fps olmayışı ve paldır küldür her yere dalmayarak daha çoğunlukla saklanarak ve ulu orta gezinmeyerek oynanan ve düşman askerlerini genelde uzaktan hallederek oynayabildiğimiz bir oyun olarak karşımıza çıkmıştı.

Oyunumuza her incelemede ki gibi hikâyesini anlatarak başlayalım. Yönettiğimiz karakterin adı karl fairburne kendisi usta bir keskin nişancı olmakla beraber istihbarat servisi subayıdır. Rusların berlin’e iyice yaklaşmalarıyla beraber artık savaşın sonlarına yaklaşılmıştır, ancak esas tehlike ise bu değildir. Alman bilim adamlarının geliştirdiği ve oyunumuzun adı da olan v2 roketlerini ve bu roketleri geliştiren bilim adamlarını ele geçirmek isteyen rus birliklerini engellemek ve bilim adamlarını bir şekilde almanya’dan kaçırmaktır. Yani bu uğurda hem Nazilerle hem de rus askerleriyle savaşmak zorunda kalacağız. Aynı zamanda v2 roket rampası üssünü de yok etme görevini de zor da olsa halletmek zorundayız. Ama işler ters gider ve bu projenin başındaki bilim adamını rusların tahmin edilenden daha hızlı şekilde berlin’i işgaliyle beraber ancak kaçarken mecbur kaldığımız için işini bitirmek zorunda kalıyoruz.

Oyuna ilk girdiğimizde bize kısa bir alıştırma yaptırılıyor dürbünle bak, aşağı yukarı bak gibi daha sonra bir alman subayı halledip düşman askerlerinden kaçıyoruz. İlk oyunu oynayanlar hatırlayacaklardır. Tel gererek kullandığımız mayın tuzağı, el bombası, dinamit ve kara mayını gibi silahlar kullanabiliyoruz. Ayrıca menümüzde bulunan taş ile askerlerin dikkatini başka yere çekerek sessizce hareket etmeye çalışabilirsiniz. Turlara girerken bu ekipmanları seçebilirsiniz istediğiniz tüfeği alabilir, tabancanızı seçebilirsiniz. Size tavsiyem susturuculu olan tabancayı seçin, yeni tüfekleri ise parayla filan almıyorsunuz turlarda görev olarak karşınıza çıkıyor yeni tüfekler ve böylece istediğinizi seçip kullanabiliyorsunuz.

Bence tüfekleri geliştirme veya değişik kamuflajlar olsaydı daha iyi olurdu. Oyunumuzda sessiz ilerlemek şart lakin ben bunu fazla beceremedim askerler sizi eninde sonunda görüyorlar zaten volta tanlar görmese bile harap binalarda gizlenmiş olan keskin nişancılar sizi görüyor. Onun için sürünerek ve ulu orta sokaklarda gezmeyin. Eğer düşmanlar sizi görecek bir mesafeye geliyorsa hemen karakterinizin üstünde işaret çıkıyor eğer işaret beyaz ise sorun yok, fakat kırmızı ise göründünüz hemen saklanacak yer bulmanızı tavsiye ederim. Sessiz ilerlerken düşman askerlerine arkalarından yaklaşıp işlerini bitirebilişiniz.

 Öldürdüğünüz askerin üstünü arayarak değişik ekipmanlar alabilirsiniz. Yok, ben sessiz gidemem derseniz göğüs göğüse de çarpışabilirsiniz ama unutmayın ki merminiz sınırlı düşman askerlerinden alabildiğiniz silahlarında ne yazık ki sınırlı. Eski oyundan bildiğimiz mermi gidişini bu oyunda tekrar görüyoruz, buna ek olarak vurduğumuz düşman askerlerini neresinden vurduysak eğer x-ray yani kafasındansa bize merminin girdiği yeri ve hangi kemikleri, organları parçaladığını gösteriyor. Bir nevi vuruşumuzun röntgenini görebiliyoruz. İlk oyundan bildiğimiz tank deposundan vurma bu oyunda yine var. Daha doğrusu deponun kapağından vurma diyelim, niye böyle bir şey yapmışlar büyük bir ihtimalle biz oyunculara zorluk olsun diye zira benzin deposu patlayacaksa kapağına gerek yok normal vurduğunuzda da patlar.

Grafik bakımından eski oyuna nazaran haliyle daha iyi lakin bir battlefield veya crysis gibi oyunlarla mukayese edilmeyecek kadar kötü diyebilirim. Senaryo hoşuma gitti önemli ve zor bir o kadar da hayati görevimiz var bu riskli görevi yerine getirirken ki kurgu çok hoşuma gitti. Müzik ve sesler güzel olmuş. Hasar modellemeleri pekiyi değil lakin çevre, karakter ve silah modellemeleri çok iyi olmuş diyebilirim. Yapay zekâ oldukça başarılı devamlı siper alan ve yer değiştirerek sizi zorlayan düşman askerleri oyunu zevkli hale getirmiş. Oynanabilirlik çok zor değil zaten önceki oyunu oynayanlar çok zorlanmayacaktır. Bana ilk oyuna nazaran hem daha kolay ve kısa gibi geldi. Ayrıca isteğe bağlı olarak ilk oyundaki gibi ko-op oynayabiliyorsunuz. Sonuç olarak ben attığımı vururum diyorsanız ve ilk oyundan hoşnut kaldıysanız bu oyunu hemen oynayın derim. İyi oyunlar. 











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!