Samurai Shodown Antholoji inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

5 Aralık 2014 Cuma

Samurai Shodown Antholoji inceleme (ps2 nostalji)



snk firmasının 2008 yılında piyasaya çıkardığı toplama oyunlardan oluşan, atari salonlarının vazgeçilmez dövüş oyunlarından olan samurai shodown antholoji’yi inceleyeceğiz.

Çok eski bir oyun olan genellikle kılıç ustalarının olduğu dünden bugüne samurai shodown oyunlarının toplamıyla meydana gelen antholoji (tarihçesi) diyebiliriz. Altı oyundan meydana gelen her bir oyun eski olduğu için ne yazık ki 2 boyutlu, zaten 3 boyutlu oyunu yok samurai shodown’ın sadece bir tane yarı 3 boyutlu oyunu var. Oda ayrı bir hikâye üzerinden işliyor.

 Oyunumuzun çok zengin bir menü içeriği var. Arcade moda girdiğimizde bütün oyunları oynayıp istediğimiz karakterle oyun bitirebiliriz. İstediğimiz oyunda pratik yapabilme şansımız da var. İki kişi oynamak istiyorsak veya daha kalabalık bir arkadaş grubuyla oynamak istiyorsak two players modunu kullanabilirsiniz. Samurai shodown 6 ise kendi başına çalışıyor.

 Ve ilk oyundan son oyuna kadar bulabileceğiniz bütün karakterler mevcut. Hatta yeni karakterler bile eklenmiş. Oyun menüsünün altında ise gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz. Örneğin kayıt ayarları, hangi tuşların nasıl kullanıldığı, ekran pozisyonu veya oyunun müzikle alakalı ayarlarını yapabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz müziği de dinleyebilirsiniz. İsterseniz karakter edit’e girip renk ayarlamanızı istediğiniz gibi yaparak karakterlerin renklerini değiştirebilirsiniz. Oyun arcade olduğu için fazla bir şey beklemeyin derim, sadece düz bir şekilde karakterlerle atari salonu tarzında alıp oyun bitirebilirsiniz.

Grafik bakımından söylenecek fazla bir şey yok, zira eski 2 boyutlu arcade oyunların toplamından oluşan bir oyun, müzik ve sesler çok kötü değil ama eski atari seslerini sevenler için biçilmiş kaftan diyebilirim. Karakter ve çevre modellemeleri için bile ne söylesem boş, yapay zekâ ise müthiş diyebilirim. Oynanabilirlik ise bazı oyunlarda sıkıcı olabiliyor. Kolayda oynadığınızda bile oyun bitirmekte sıkıntı çekebiliyorsunuz.

Çeşitlilik konusunda böyle toplama bir oyun yapma fikri çok güzel olmuş, bütün karakterleri alabiliyoruz. Güzel ama birde özel 3 boyutlu oyun hazırlayabilirlerdi veya ayrı bir oyun çıkarabilirlerdi. Aynı firma metal slug ve king of fighters oyunlarını 3 boyutlu çıkardı. Nedense samurai shodown’ı çıkarmadı. Sonuç olarak atari salonlarına gidenler iyi bilirler bu oyunun havası başkadır.

 O zamanlar grafikleri iyiymiş kötüymüş bakmazdık, bu oyun bizi eğlendiriyor mu? Jetonumuzu mu boşa harcatmıyor mu? İşte o oyun oyundur diyorduk. İşte samurai shodown bu oyunlardan biridir bizim için, eğer ben bu oyunu alırım eski günleri yâd etmek için oynarım diyorsanız samurai shodown tam size göre Retro severler. İyi oyunlar.    





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!