Full Spectrum Warrior inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

7 Aralık 2014 Pazar

Full Spectrum Warrior inceleme (ps2 nostalji)



Pandemic stüdyolarının hazırladığı thq firmasının 2004 yılında dağıtımcılığını üstlendiği sıra dışı strateji aksiyon oyunu full spectrum warrior ‘ı inceleyeceğiz.

Hem stratejik olguları içinde barındıran hem de aksiyonu köküne kadar yaşatan çatışma sahneleriyle gerçekçilik dozunu yükselten bir oyun full spectrum warrior. Oyunumuzda dörtlü iki takım yönetiyoruz, alfa ve bravo takımları fakat bu takımları öyle ilerlemeli oyunlardaki gibi hadi dalayım nasıl olsa sekiz adamım var deyip kullanamazsınız. Stratejik bir şekilde iki takımınızı adım adım ilerletebiliyorsunuz.

Yani belirli yerlere mesela adamlarınızı saklayacağınız duvar kenarları veya herhangi siper alabileceği yerlere mevzilendirebiliyorsunuz. Takımınızda dört değişik asker sınıfı var. Ağı makineli, kumandan, sniper ve bombacı, takımınızdakilere emir verebiliyorsunuz. Örneğin el bombası attırabiliyorsunuz veya bomba atarla bir bölgeyi işaretleyip bombalatabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bir bölge belirleyip telsizle havan atışı yaptırabiliyorsunuz.

İki takımı dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim. Örnek: alfa takımıyla düşmanı oyalarken gps’e bakarak ve başka yol bularak bravo takımıyla düşmanı arkadan sıkıştırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca gps’i yapacağınız göreve bakmak için veya düşmanın nerede olduğuna bakmak içinde kullanabilirsiniz. Ayrıca duman bombası kullanıp daha kolay siper değiştirebilirsiniz. Ayrıca siper değiştirirken başka bir yerden gelebilecek bir saldırıyı engellemek için askerlerinizi şüphelendiğiniz tarafa doğru nişan aldırarak yönetebilirsiniz.

Siper aldığınız yerlere de dikkat edin derim. Kalkan ikonunuz gidiyorsa hemen kendinize sağlam bulun derim, zira kasa gibi veya tahtadan olan yerler kırılıyor ve sizde savunmasız kalıyorsunuz. Takımınıza duvar kenarına veya sipere nasıl denk getireceğinizi düşünüyorsanız ilerletme ikonunuzu duvar köşesine denk getirdiğinizde sağ alt köşede bir şekil çıkıyor, eğer anlattıklarım çok karışık geldiyse oyunu önce mout course girip iyice alışmanızı öneririm kursta size ayrıntılı şekilde tuşları kullandırarak eğitiyor ve oyuna hazır bir hale getiriyor.

Sonuç olarak f.s warrior görüntü olarak yılına göre bakacak olursak kaliteli diyebiliriz. Kamera açıları da fena değil, hikâye güzel diyebiliriz, oyunumuzun başlangıç videosunda karakterlerimizi kısa da olsa tanıma şansı buluyoruz. Müzik ve sesler de oyuna çok güzel adapte edilmiş, çevre ve karakter modellemeleri güzel, hasar modellemeleri gayet iyi zira saklandığınız siperler örnek, araba ve büyük tahtalar çok güzel bir şekilde yer parçalanabiliyor.

Veya patlamadan sonra kalıcı hasarlar olabiliyor. Yapay zekâ da oldukça iyi, iyi saklanıp sizi zor durumda bırakabiliyorlar. Oynanabilirlik ise eğer turları direk turları oynamaya başlarsanız vay halinize, önceden de dediğim gibi kursu geçmeden oyuna başlamayın. Hatta mümkünse iki kere kursu geçin iyice anlayıp turlara başlayın derim, oynadıkça alışacaksınız emin olun, çeşitlilik konusunda kıt bir oyun mesela hiç araç kullanımı yok, bence araç kullanımı olsaydı daha güzel olurdu. Yine de eşi benzeri olmayan türünün teki olan oyunlardan birisidir. Eğer Full spectrum warrior oynamadıysanız hemen alın oynayın derim. Strateji sevenlerin vazgeçemeyeceği bir oyun taktiğinizi iyi belirleyin derim iyi oyunlar.   









0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!