The Lord of The Rings: The Third Age inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

30 Kasım 2014 Pazar

The Lord of The Rings: The Third Age inceleme (ps2 nostalji)



e.a firmasının 2004 yılında piyasaya sürdüğü epik orta dünya serüveni olan, klasikler arasında bir numarada yer alan yüzüklerin efendisi third age (üçüncü çağ)oyununu inceleyeceğiz.

Edebiyat dünyasının başyapıtlarından olan beyaz perdeye aktarıldıktan sonra büyük ses getiren yüzüklerin efendisi fazla sürmeden kendini oyun dünyasında da değişik tarzda gösterdi. Third age’de ilerlemeli olmayıp turn base(değişim sıralı)r.p.g(rol yapma oyunu) şeklinde oynanıyor. Third age’de hikâyeden bildiğimiz karakterler haricinde yeni karakterler kullanabiliyoruz.

Irk olarak yine aynı türden olan cüce hadhod, gondorlu berethor,okçu elegost, elf kızı morven ve rohanlı eaoden ara sıra da olsa bize bildik karakterler oynadığımız tura göre veriliyor. Örneğin: moriada balrog’la savaşırken gandalf’ı kullanabiliyoruz. Başka bir turda aragorn veya legolas’ı kullanabiliyoruz. Karakterleri savaş sırasındaki sayıya göre değiştirebiliyorsunuz. Tabi ki level atlama sistemi mevcut bunun yanı sıra ne kadar çok saldırı kullanırsanız ona göre yeni yeni ve daha güçlü saldırı şekilleriniz açılıyor.

Turlarda gezerken sandıklardan bulacağınız ekipmanlarla karakterlerinizi giyindirip daha da güçlü bir savaşçı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bulacağınız silahlarla da güçlü saldırılar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra karakterinizi güçlendirerek veya hakkı azaldığında çoğaltabilecek büyü gücünü artırabilecek itemler kullanabilirsiniz. Çünkü bir dünya item mevcut, eğer iki kişi oynamak istiyorsanız start’a bastığınızda co-op yazısına gelip tıklayarak arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

Saldırı şekillerine gelecek olursak karakterimizin savaşçı sınıfına göre değişiklikler gösteriyor. Elegost’la yapacağınız saldırıları okçu olduğu için oklu saldırı şeklinde oluyor. Morven elf olduğu için büyü gücüde yüksek, herkese hak verebiliyor. Veya ölen karakterlerinizi canlandırabiliyor. Berethor çift saldırı yapabiliyor. Bunun yanı sıra menünüzde olan perfect modu kullanarak büyük bir saldırı gerçekleştirebilirsiniz. Sağ alt köşedeki barınız dolup yüzük parladığında yapabilirsiniz.

Görüntü bakımından başarılı bir oyun olmuş diyebilirim, hikâye zaten müthiş birde değişik karakterlerle oynamak işi daha ilginç kılmış, müzikler ve sesler yine olağan üstü, karakter ve çevre modellemeleri iyi, yapay zekâ da zorlayıcı, sizinle kıyasıya bir mücadeleye giriyorlar. Oynanabilirlik çok zor olmamakla beraber oynadıkça yeni güçleriniz ve ekipmanlarınız oldukça daha kolaylaşacak hele birde arkadaşınızla oynuyorsanız daha zevkli olacaktır.

Çeşitlilik konusunda şunları söyleyebilirim, yeni karakterlerin yanı sıra bildiğimiz karakterlerinde kullanımı çok hoş olmuş diyebilirim. Lakin oyunun sonunda olan sauron’un göz haliyle yapılan savaşı çok saçma olmuş, keşke vücuda bürünmüş haliyle savaş olsaydı daha iyi olurdu bence. Kamera açılarıda güzel diyebilirim bunun yanı sıra filmden izleyebileceğiniz kısa videolar mevcut. Oyunda genel olarak baktığımızda çok değişik ve sıra dışı bir oyun sizi bekliyor diyebilirim. Tereddüt ediyorsanız sakın etmeyin alın oynayın, eğlence dozajı biran bile düşmeyen bu mükemmel orta dünya hikayesini görmeden etmeyin derim, iyi oyunlar.        







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!