Warriors Orochi inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

8 Ekim 2014 Çarşamba

Warriors Orochi inceleme (ps2 nostalji)



Koei firmasının 2007 yılında piyasaya sürdüğü warriors orochi oyununu gelin hep beraber hatırlayalım. Dynasty warriors ve samurai warriors oyunlarının karışımı diyebiliriz warriors orochiye yani iki oyunun karakterleri bu oyunda toplanmış durumda birde yeni ve çok kötü bir düşman karşımıza çıkıyor. ‘’Orochi’’ bu güçlü düşman warp yaparak yani boyut kapısı açarak bazı şeyleri değiştiriyor ve savaşçıları yok etmek için elinden geleni ardına koymuyor.

 Oyunumuzda dört değişik senaryo var ve bir dünya karakter lakin sahalar ve karakterler oynadıkça acıkıyor. Yine diğer oyunlardaki gibi level atlama sistemi var, free modda oynayarak levelinizi yükseltebilirsiniz. Oyunumuzda tek karakter yönetmiyoruz, üç karakter seçiyoruz ve turda değiştirebiliyoruz. Yine Turlarda bize verilen alt görevleri yaparak yetenekler açabiliyoruz. Ve bu yetenekleri karakterlerimize kullanabiliyoruz.

Ayrıca level atlattıkça karakterlerimizin yeni hareketleri açılıyor, birde üç ayrı kategoride savaşçılar toplanmış buna göre teknik, hız ve güç olmak üzere r1 tuşuyla özel hareketler yapılabiliyor. Tabii ki her sınıfın kendine göre özel hareket kullanımı var. Her iki oyunda ‘da olan musou yani özel saldırı diyelim yapabiliyoruz. Eğer istersek üçlü bile çekebiliyoruz. Musou tuşuna bastıktan sonra karakter değiştirme tuşuna(r2 veya l2) basarsanız ikinci karakterinki bitmeden tekrar karakteri değiştirirseniz true musou çekebilirsiniz.

 Silahlarımız ise dört çeşit fakat dördüncüleri bulabilmek için zorluğu yüksek olan turlarda zorluk derecesini hard’a getirip bulabilirsiniz. Silahlarınıza sekiz ayrı yetenek bularak ve takarak güçlendirebilirsiniz. Karakterlerinizin resimlerine, silahlarına ve oyun içi videolarına bakabiliyorsunuz. Mesela bütün yetenekleri bulduğunuzda bir resim profieciency denilen limiti maksimum yaptığınızda ikinci resim ve turlardaki özel itemleri bulduğunuzda son resmi açabiliyorsunuz.

Grafik bakımından dynasty warriors ve samurai warriors’tan çok üstün değil hatta aynı diyebiliriz. Hikâye ise fena değil ben böyle bir şey düşünmüştüm aslında samuraylar ve Çinli savaşçılar bir arada ama orochi yoktu tabii ki aklımda, müzikler ve sesler oldukça iyi diye düşünüyorum turları oynayarak yeni müzikler açıp bunları options’dan dinleyebilirsiniz. Çevre modellemeleri çok iyi değil fakat karakter modellemeleri iyi diyebilirim.

Yapay zekâ diye bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim, oynanabilirlik ise çok zor değil zorluk derecesini ayarlayarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Zaten üç karakter yönettiğiniz için hakkı giden karakterinizi yedeğe çektiğinizde hem musou’su hem de canı kendi kendine yenileniyor. Eğer samurai warriors severseniz dynasty warriors’ı oynuyor ve biliyorsanız eğer warriors orochi’yi daha oynamadıysanız, bu değişik boyuta ’ki türüne az rastlanan oyunu hemen oynayın derim iyi oyunlar.








               


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!