Silent Hill 4 The Room inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

29 Eylül 2014 Pazartesi

Silent Hill 4 The Room inceleme (ps2 nostalji)



Konami firmasının 2004 yılında piyasaya sürdüğü kült yapımlardan biri olan resident evil’a rakip korku oyunlarından silent hill 4 tht room’u inceleyeceğiz. silent hill ilk çıktığı zamandan beri çizgisini hiç bozmamış ve günümüze kadar gelmiş oyunlardan biridir.

Oyunun açılışı yine ilk oyundaki gibi kâbusla başlıyor ve bir anda karakterimiz uyanıyor karakterimizin adı ise Henry, bu oyunda eski oyunlarda olmayan bir özellik var first person oynama ve mekân değişmemesi devamlı bir yerlere banyosundaki delikten geçiş yapıyoruz, fakat görevlerimizi tamamlayıp tekrar the room (oda) denilen karakterimizin evine geri dönüyoruz. Eski oyunlarda geri dönme diye bir şey yoktu devamlı değişik mekânlarda oynanırdı. Bu arada neden banyodaki tuhaf delikten çıkılıyor diye düşünebilirsiniz, zira karakterimizin odasının dışarı açılan kapısı içeriden birçok zincirle kilitlenmiş neyse ‘ki ev harici diğer mekânlarda karakterimizi görebiliyoruz. Yani  third person oluyor.

Eski oyunlarda radyomuz oluyordu ve yaratıklar bize yaklaştığı zaman cızırdardı. Bu oyunda böyle bir şey yok ne yazık’ ki ama demin bahsettiğim tuhaf delik bir zaman sonra diğer bir odada oluşuyor. Ve buradan turlara geçiş yapıyoruz. Odanın kapısından belli bir zaman sonra çıkabiliyoruz. Neyse daha fazla uzatmayacağım silent hill 4 grafik bakımından beni pek tatmin etmedi diyebilirim senaryosuda tuhaf geldi aslında hangi silent hill’ınki normal bir senaryoya sahip ‘ki hep bir kargaşa devamlı bir anomali durumu tuhaf şizofrenik karakterler ve bunalım durumları bolca her oyununda mevcut bu oyunda ‘da karakterimizin kabustan sonra geçirdiği havale gibi sanki, çok tuhaftır karakterimizin çocukluğu saçı uzun psikopat bir hali var.

Ve bu buhran durumları devamlı karşımıza çıkıyor. Eski oyunlarda diğer boyuta geçerken değişim olurdu,  bu oyunda değişim yok varsada ben anlamadım büyük ihtimalle hiçbir silent hill oyununun birbiriyle bağlantısı yok diyebilirim birazcık birinci oyunla üçüncü oyunun bağlantısı var. Müzik ve sesler fena değil yaratıklar ise tam baş belaları hele yeni bir tür var adı ghost(hayalet) devamlı sizi takip ediyorlar eski oyunlarda böyle bir yaratık yoktu.

Oynanabilirlik orta derece lakin dediğim gibi zor olan yaratıklar var karakterimizin psikopat hali birde oyunun ileriki safhalarında komşumuz eileen’de yanımızda bize refakat ediyor. Eşyaları eqip yaparak onlara kullandırabiliyorsunuz. Oyunun sonuna biraz değinmek istiyorum saçma sapan ve çok zor bir savaş yapıyoruz  komşu kızı eileen’i kurtarmaya çalışıyoruz duruma göre iyi oyun bitişi ve kötü oyun bitişi var.

Eski silent hil’larda sisli ve karanlık mekânlar hâkim oluyordu oyuna fakat bu oyunda ne yazık ’ki garip yaratıklar ve tuhaf bir hikâye karşımıza çıkıyor. Korku oyunu sevenlerdenseniz hele hele silent hill hastasıysanız hemen alın oynayın derim yukarıda okuduğunuz bütün eleştiriler benim kendi yorumumdur ben kötü dedim diye veya alın dedim diye hareket etmeyin, siz kendi beğeninizle alın derim inanın bana iyi oyunlardan çıkaracak kötü noktalar kötü oyunlardan ‘da çıkarılacak iyi noktalar vardır iyi oyunlar.










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!