Ninja Combat inceleme (retro arcade game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

28 Eylül 2015 Pazartesi

Ninja Combat inceleme (retro arcade game)

Bugün yine eskilere hem de epey eskilere gideceğiz tekrardan. Yıllar önce atari salonlarında gördüğüm ve oynarken büyük keyif aldığım iki kişi beraber oynayabildiğimiz arcade oyunlardan biri olan ‘’ninja combat’’ oyununu inceleyeceğiz.

Adından da anlaşılacağı üzere Ninjaların birbiriyle olan kıyasıya savaşını bu oyunda görebiliyoruz. Yönettiğimiz karakterimizde usta bir Ninja savaşçısıdır. Turlarda dövüşten ziyade uzaktan attığımız yıldız ve değişik versiyonlarıyla düşmanlarımızı alt ediyoruz. Bunun yanı sıra sağdan soldan bulduğumuz silahları kullanabiliyoruz. Sağlık durumumuz ise tek tek azalıyor zaten bittiğinde arcade olduğu için tekrardan başlayabiliyoruz.

Yine turlarda bulduğumuz konserve benzeri kutularla da sağlığımızı çoğaltabiliyoruz. Ayrıca patlayan varillerden çıkan parşömen tarzındaki itemleri aldığınızda hız ve ya özel güç kullanabiliyorsunuz. Oyunu neorage emülatörün de sorunsuz oynayabilirsiniz arkadaşlar. Eğer gamepadiniz varsa ve iki kişi oynamak isterseniz rahatlıkla oynayabilirsiniz. Çok sıkıldığınızda ise oyunu f11 tuşuna basarak enter’layıp oyunu kaydedebilirsiniz. Yine oyuna kaldığınız yerden devam etmek için f12 tuşuna basıp enter’lamanız yeterli. Eğer takıldığınız yapamadığınız yerler olursa bana ulaşın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Toplamda 7 eğlenceli ve uzun tur oynayabiliyoruz. Arcade oyun olmasına rağmen turlar oldukça zevkli ve yeterli diyebiliriz. Bir de genelde arcade oyunlarda bir veya iki karakter olur. Ta ki oyun bitene kadar. Fakat bu oyunda iki ana karakterimiz haricinde 3 karakter daha açılıyor ve istediğinizi tur başlamadan önce seçip yönetebiliyoruz.

İlk açılan karakter savaşıp yendiğimiz samuray musashi elindeki kılıçlarla düşmanları bertaraf edebiliyor. Daha sonradan grubumuzun tek bayan elemanı kagerow açılıyor. Akabinde ise en kalıplı ve güçlü olan karakterimiz gembu açılıyor. Böylece ekibimiz tamamlanmış oluyor. Artık sizde hangi karakteri canınız isterse turlara girmeden seçip kullanabiliyorsunuz. Turların sonunda her arcade oyunda olduğu gibi  boss karakterlerle dövüşüyoruz.

Sonuç olarak bana eski günlerimi hatırlatan ve eğlenceli, keyifli bir Retro oyun incelemesi oldu benim için hep arkadaşlarımla oynayıp ileriki turlarını görememiştim yıllar sonra oyunun tamamını görebildim. Siz de kesinlikle bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!